Слідчі ДБР провели обшуки в департаментах КМДА / фото dbr.gov.ua

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) провели обшуки в Департаменті з питань державного архітектурно-будівельного контролю та Департаменті з питань реєстрації Київської міської державної адміністрації у справі про незаконну забудову біля Києво-Печерської лаври.

Про це повідомили у прес-службі Бюро.

«Слідчі теруправління ДБР у Києві провели обшуки в Департаменті з питань державного архітектурно-будівельного контролю та Департаменті з питань реєстрації Київської міської державної адміністрації», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожСлідчі ДБР прийшли з обшуком у будинок Тупицького – ЗМІВказується, що, за попередньою інформацією слідства, чиновники КМДА не зупинили будівництво 6-поверхової офісної будівлі поблизу Києво-Печерської лаври, хоча, згідно з містобудівними умовами, забудовник мав право побудувати там житловий будинок не вище 4-х поверхів.

Також, як зазначають у ДБР, працівники КМДА протиправно зареєстрували право власності забудовника на недобудоване приміщення.

Попередня кваліфікація правопорушення за ч. 3 ст. 365-2 КК України (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Чиновники КМДА не зупинили будівництво офісної будівлі / фото dbr.gov.ua

Чиновникам загрожує позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Вас також можуть зацікавити новини