Станом на ранок 25 червня зареєстровано понад 40 тис. лабораторно підтверджених випадків COVID-19 \ УНІАН

Карантин в регіоні має бути посилений, якщо один із показників епідемічної ситуації протягом трьох днів не відповідає встановленому урядом рівню.

Читайте такожВ Київській області можуть посилити карантин

Як передає кореспондент УНІАН, на цьому під час брифінгу наголосив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Відео дня

«У нас достатньо чітко в рішенні уряду передбачено, за якими ознаками визначаються критерії в тій чи іншій області, в тому числі й щодо посилення карантину. Береться одна із тих ознак, в тому числі і показник тестування – якщо протягом трьох днів цей показник не відповідає встановленому в постанові Кабміну критерію – відповідно регіональна комісія ТЕБ та НС повинна зібратися і визначитися щодо посилення карантинних заходів. Є перелік обмежень, які повинні бути посилені», - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, 17 червня уряд продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня й оновив механізми, за якими в регіонах зі значним поширенням COVID-19 можуть ухвалювати рішення про посилення обмежень.

Регіоном зі значним поширенням COVID-19 вважатиметься регіон, в якому наявна одна з таких ознак: завантаженість лікарень становить понад 50%; середня кількість тестувань становить менш ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів; коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить понад 11%; показник динаміки зростання випадків інфікування коронавірусом - більш ніж 8 випадків 100 тис. населення.

Рішення про посилення чи послаблення обмежувальних заходів і надалі ухвалюватимуть регіональні комісії з питань техногенно-екологічно безпеки та надзвичайних ситуацій на основі оцінки епідемічної ситуації.

В Україні станом на ранок 25 червня зареєстровано понад 40 тис. лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них більш як 1 тис. летальних, 17 тис. 758 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 994 нові випадки.