У Рівному через пасивність міської влади під загрозою зриву опинилося 'Велике будівництво' унікального садочка

У Рівному склалася критична ситуація із завершенням будівництва у рамках президентської програми «Велике будівництво» унікального дитячого садка у вигляді бджолиних стільників.

Як повідомляє Рівненська ОДА, міська влада Рівного досі не знайшли джерела додаткового фінансування, через що будівництво необхідного місту садка може бути заморожено.

«До кінця року на вулиці Коновальця зможе запрацювати сучасний двоповерховий дитсадок-вулик для 210 дошкільнят. Для Рівного це буде справжньою перемогою, адже місто потребує 658 місць в дошкільних закладах», - наголошується на сайті ОДА.

Відео дня

Водночас, незважаючи на високі поточні темпи будівництва, роботи на об'єкті можуть бути заморожені.

«Для завершення об’єкту не вистачає 33,55 млн грн. Шукаємо їх всюди. Звернувся до Рівненської міської ради про виділення коштів на дошкільний заклад. Нагадаю, за поданням Рівненської ОДА дитсадок внесено до програми «Велике будівництво» і Мінрегіон передбачив із ДФРР уже 60 млн грн. Міська рада, з необхідних 40 млн грн, цьогоріч профінансувала 7 млн грн», - розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Ситуація ускладнюється тим, що, якщо не вдасться знайти необхідні 33,55 млн гривень, на заключному засіданні комісії ДФРР 14 квітня виділені для будівництва садка 60 млн гривень можуть розподілити між іншими об'єктами.

«Тому втратити ці кошти - неприпустимо. Найбільше чекають на добудову дитсадка рівненські сім'ї. Їх сотні. Адже Північний - найбільш густонаселений мікрорайон міста», - йдеться у повідомленні

Нагадаємо, в рамках програми президента «Велике будівництво» у 2021 році планується побудувати й реконструювати 95 шкіл і 70 дитячих садків. Про це заявив заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко.