Заклади освіти в усьому світі сьогодні намагаються пристосуватися до умов пандемії \ фото УНІАН

Т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет наголосив, що Україна на сьогодні відносно готова до впровадження дистанційної форми освіти.

Читайте такожУ Києві після канікул відновлюється навчання: скільки шкіл залишаться на карантиніЯк повідомили у прес-службі Міносвіти, про це він заявив в ефірі одного з українських телеканалів.

Шкарлет зауважив, що лунають закиди стосовно того, що Україна не готова до дистанційного навчання. На його думку, це - образа для більшості педагогічних працівників, які досить наполегливо впровадили в життя форму дистанційного навчання. Україна на сьогодні відносно готова до дистанційної форми освіти, наголосив Шкарлет.

Відео дня

Також він звернув увагу на те, що заклади освіти в усьому світі сьогодні намагаються пристосуватися до умов пандемії. «На моє переконання, враховуючи і позицію фахівців-освітян, дистанційне навчання ніколи не замінить той реальний формат спілкування, який є в очному, повноформатному навчанні. Завжди дистанційну освіту розглядали як можливість здобування додаткових переваг. Але є той факт, що червоний рівень епідемічної небезпеки передбачає проведення виключно дистанційних занять», – зазначив т.в.о. міністра.

Дистанційне навчання