У ДПСУ вказали, що більше чоловіків в'їжджали в Україну, а не виїжджали / фото ДПСУ

Представник Західного регіонального управління прикордонної служби заявив, що з України щодня виїжджає близько 6 тисяч чоловіків призовного віку. Аналіз показав, що більше чоловіків в'їжджали в Україну, а не виїжджали.

Представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, повідомив, що чоловіки мають право перетинати кордон відповідно до правил, які діють зараз. При цьому він уточнив, що прикордонники щодня відмовляють у перетині кордону близько 100 українцям.

За його словами, більшість чоловіків - водії транспортних засобів, які здійснюють міжнародні перевезення вантажів і пасажирів, а також ті, хто значиться в системі "Шлях".

Відео дня

"Якщо говорити про правила перетину кордону, то розуміємо, що повинні відбуватися вантажоперевезення, повинні курсувати автобусні рейси. Це водії, власне, чоловіки, яким також дозволено перетинати кордон на виїзд. Вони складають 50% від загального числа українських чоловіків у віці 18-60 років, які перетинають кордон на виїзд з України", — розповів Демченко.

Також він зазначив, що 15-17% – особи з інвалідністю та багатодітні батьки, близько 7% - непридатні до військової служби чоловіки, а ще 3% - волонтери.

"Не варто робити проблему з того, що така кількість чоловіків перетинає кордон. Адже відбувається рух як на виїзд з України, так і на в'їзд", - підсумував спікер ДПСУ.

Виїзд чоловіків за кордон під час війни в Україні

У листопаді 2023 року видання Exxpress повідомило, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну з країни виїхали понад півмільйона чоловіків призовного віку. При цьому деяким з них виїзд за кордон заборонений.

Так, у 27 державах-членах ЄС, а також у Швейцарії, Ліхтенштейні та Норвегії перебувають 650 тисяч українців-чоловіків, які підпадають під призов.

Вас також можуть зацікавити новини: