Віталій Марків з малюком в оточенні рідних та близьких / скріншот з відео

Нацгвардієць Віталій Марків, який відсидів три роки в італійській в'язниці за сфабрикованими Росією доказами, забрав новонародженого сина з пологового будинку.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

"Знайомтеся, це юний Марків Орест Віталійович", - cказав Віталій на порозі перинатального центру, показавши десятку рідних та друзів малюка.

Молоді батьки зізнаються, що до свого нового статусу ще звикають.

"Емоції такі, що не має з чим порівняти", - зізнається дружина Марківа.

Кажуть, що ім’я вибирали довго, і остаточно вирішили, що малюк буде Орестом, вже після його народження.

"Вирішили дати йому українське ім’я. Таке незвичне", - розповідає Віталій Марків.

Читайте такожВ Італії розглянуть апеляцію на виправдувальний вирок нацгвардійцю Марківу

Справа Марківа: що відомо

  • Заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Національної гвардії імені Кульчицького, старшого сержанта Марківа затримали 30 червня 2017 року в Італії за підозрою у вбивстві італійського журналіста Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова, яке сталося 24 травня 2014 року під Слов'янськом.
  • 12 липня 2019 року суд присяжних у місті Павія засудив Марківа до 24 років ув'язнення. Рішення було оскаржене в апеляційному порядку.
  • З листопада 2020 року Марківа було виправдано, а наступного дня він повернувся в Україну.
  • 11 грудня Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт Марківа у справі про нібито "вбивство двох людей на Донеччині". За словами директора Департаменту комунікацій МВС України Артема Шевченка, РФ хоче обмежити пересування Марківа іншими країнами.
  • Міністерство закордонних справ України вважає нікчемною постанову Слідчого комітету Російської Федерації про висунення "обвинувачення" Марківу у вбивстві та оголошення його у міжнародний розшук.