Віталій Марків / фото REUTERS

Касаційний суд Італії отримав до розгляду апеляційні скарги на рішення Апеляційного суду Мілана виправдати нацгвардійця Віталія Марківа, який звинувачувався у вбивстві журналіста Андреа Роккеллі і його перекладача Андрія Миронова.

Про це передає голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький на своїй сторінці у Facebook у суботу, 22 травня.

За його інформацією, найближчим часом очікуються новини про розгляд справи в Касаційному суді - вищої судової інстанції Італії, в переді - касаційний процес і юридичні баталії.

Відео дня

Скарги подали генеральна прокуратура Мілана і сім'я Роккеллі.

Читайте також"Попереджені та необ'єктивні закиди": Україна розкритикувала статтю в італійському виданні про справу Марківа

Справа Марківа: що відомо

  • Заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Національної гвардії імені Кульчицького, старшого сержанта Марківа затримали 30 червня 2017 року в Італії за підозрою у вбивстві італійського журналіста Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова, яке сталося 24 травня 2014 року під Слов'янськом.
  • 12 липня 2019 року суд присяжних у місті Павія засудив Марківа до 24 років ув'язнення. Рішення було оскаржене в апеляційному порядку.
  • З листопада 2020 року Марківа було виправдано, а наступного дня він повернувся в Україну.
  • 11 грудня Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт Марківа у справі про нібито "вбивство двох людей на Донеччині". За словами директора Департаменту комунікацій МВС України Артема Шевченка, РФ хоче обмежити пересування Марківа іншими країнами.
  • Міністерство закордонних справ України вважає нікчемною постанову Слідчого комітету Російської Федерації про висунення "обвинувачення" Марківу у вбивстві та оголошення його у міжнародний розшук.