Проведення ЗНО 2020 під питанням / фото УНІАН

Заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко заявила, що скасувати Зовнішнє незалежне оцінювання немає жодних підстав.

Про це вона розповіла в ефірі "Сніданку з 1+1".

Після проблем із пробним тестуванням у багатьох абітурієнтів і їхніх батьків виникли побоювання, що справжнє ЗНО може взагалі не відбутися.

Відео дня

Читайте такожЗНО в Україні: у Міносвіти заявили, що тестування можуть перенести на серпень

"Кампанія по захисту ЗНО розгорнулася цього тижня і вона показує, шо певні ризики є. Наразі є два варіанти розвитку подій: проведення ЗНО від 25 червня, а також якщо буде загострюватися ситуація, то від 17 серпня. Проте, щоб зовсім скасувати ЗНО, наскільки я розумію, не йдеться. Головний санлікар оголосив критерії, за якими вирішуватимуть, чи можна проводити ЗНО. Сподіваюся, що рішення буде ухвалене до п'ятниці і ми або проведемо ЗНО у заплановані дати, або перенесемо. Заплановане ЗНО буде відбуватися очно в класичному форматі. Провести ЗНО в заочному форматі неможливо: немає ні технічної можливості, ні інструментів, щоб в повному обсязі провести ЗНО і забезпечити рівний вступ в дистанційному форматі", - заявила заступниця директора.

За її словами, скасовувати ЗНО немає підстав. 

"Тільки політична заява може бути скасування ЗНО тому, що немає жодних об’єктивних підстав. На сьогодні всі пункти на 100% забезпечені усіма засобами індивідуального захисту", - додала Вакуленко.

Нагадаємо, раніше у Міносвіти розповіли, хто забезпечить засобами захисту пункти тестування ЗНО.