Недалеко від Лос-Анджелеса на власному вертольоті розбився легендарний баскетболіст Кобі Браянт.

Одному з найтитулованіших спортсменів в історії був 41 рік. Разом з ним загинули ще вісім осіб, у тому числі 13-річна донька Кобі-Джіанна. Імовірно, вони летіли на гру. Браянт тренував шкільну команду Джіанни.

Читайте такожАварія гелікоптера Кобі Браянта: стали відомі імена всіх загиблих

Цікаві факти про легендарного баскетболіста

Браянт залишив професійний спорт у квітні 2016 року, після чого займався бізнесом. Він обійшов Майкла Джордана у списку найкращих снайперів в історії NBA.

За 20 сезонів Кобі отримав п'ять чемпіонських титулів. Двічі вигравав золоту медаль на Олімпійських іграх у складі збірної США.

Баскетболіст взяв участь у 18 Матчах всіх зірок, чотири рази ставав MVP цих ігор. Він також став єдиним гравцем NBA, який отримав чотири нагороди MVP ("Найцінніший гравець"). За кар'єру в лізі Браянт набрав 33 643 очки.

Кобі отримав "Оскара" за найкращий анімаційний короткометражний фільм "Дорогий баскетбол". Фільм базувався на вірші, написаному самим спортсменом у 2015 році.

Середня ціна квитка на останній матч Браянта у 2016 році склала 1766 доларів - це зробило захід найдорожчим в історії баскетболу.

Нагадаємо, катастрофа сталася вранці 26 січня в районі міста Калабасас (Каліфорнія, США). Вертоліт впав і загорівся, а всі, хто в ньому перебував, загинули.