Фоменко та Ерікссон - найімовірніші кандидати

Як пише ресурс Sport.ua, сьогодні після наради ФФУ прийняла рішення розглянути на посаду головного тренера головної команди країни кандидатури шведського фахівця Свена-Йорана Ерікссона і вітчизняного фахівця Михайла Фоменка, який також є головою комітету національних збірних ФФУ.

Як повідомив президент української Прем'єр-ліги Віталій Данілов після наради, керівництво ФФУ проведе переговори з обома кандидатами, після чого ухвалить остаточне рішення.

Як повідомляв УНІАН, раніше С.-Й.Ерікссон спростував інформацію про те, що він веде переговори з Федерацією футболу України про своє призначення головним тренером української збірної.

Відео дня

"Ні, у мене немає жодного прямого контакту з Федерацією футболу України. Агенти говорили про цю вакансію, але говорити про щось більше не доводиться", – сказав С.-Й.Ерікссон.

"Ми подивимося, чим ця ситуація закінчиться в майбутньому", – додав тренер.

28 листопада перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов заявив, що федерація розглядає близько 30 кандидатур на посаду головного тренера національної збірної.

За словами президента ФФУ А.Конькова, йому для цього знадобиться близько 5-7 днів. Як сказав А.Попов, у списку кандидатур представлені як українські, так і іноземні фахівці, причому їх співвідношення приблизне рівне.

Кажучи про кандидатури іноземних тренерів, які обговорювалися у ЗМІ останнім часом, перший віце-президент ФФУ відзначив, що італійського тренера Марчелло Ліппі у списку немає, а шведський фахівець Свен-Йоран Ерікссон там присутній.

5 грудня офіційний сайт української федерації повідомив, що ФФУ розглядає 5 кандидатур на посаду головного тренера національної збірної України з футболу.

«На сьогодні відібрано групу з п'яти тренерів, серед яких є й українці», - цитує президента ФФУ А.Конькова сайт.

При цьому президент федерації не назвав прізвищ претендентів, пославшись на необхідність проведення відповідних консультацій.