Усик був готовий боксувати із Спонгом / фото: BoxingScene

Колишній абсолютний чемпіон світу Олександр Усик розкрив деталі зриву бою з нідерландцем Тайроном Спонгом, який повинен був стати першим суперником українця у суперважкому дивізіоні.

Інтерв'ю Усика опубліковано на YouTube-каналі Usyk17.

Читайте також"Буду розмовляти": Дерев'янченко націлений на бій з суперзіркою боксу

"Нас відвезли на захід для ЗМІ в центр Чикаго. Ми стоїмо, режисер каже: "Підійдіть, подивіться один одному в очі". Всі фоткають. Це все триває три-чотири хвилини. Підходить до мене Егіс Клімас, я бачу, що у нього обличчя зле. "Підемо звідси", - каже. А я спокійний, без задніх думок. І ми просто на морозі пішли.

Ну, думаю, забрали й забрали. Йдемо розмовляємо. Думав, зараз підемо прогуляємося, кави поп'ємо. Ми йдемо і Егіс каже, що VADA повідомила, що у Спонга позитивний тест. Я хотів Егісу сказати: "Давай лист, може якийсь напишемо, що я згоден з ним боксувати, мені без різниці". Ну, бій, я готувався.

Мені запропонували три варіанти: Еріка Моліну, ще когось і Чазза Візерспуна. У Моліни не було ліцензії, а Візреспун був готовий. Ну ми всі разом командою вирішили. Хоча я навіть не говорив, мені без різниці, хто, головне, щоб він був готовий", - зізнався Усик.

Усик дебютував у суперважкій вазі 12 жовтня в Чикаго, здобувши дострокову перемогу над Візерспуном.

УНІАН раніше повідомляв про те, що британський боксер отримав велику пропозицію за бій з Усиком.