Руслан Ротань (праворуч) - новий головний тренер молодіжної збірної України / Фото Павла Кубанова

Відомого у минулому футболіста, екс-гравця національної команди України Руслана Ротаня призначено головним тренером молодіжної збірної України (U-21).

Про це повідомляє офіційний сайт ФФУ.

Рішення про призначення Ротаня було ухвалене на засіданні Виконкому ФФУ.

Відео дня

Також члени Виконкому припинили повноваження Олександра Головка, який керував молодіжною збірною протягом відбірного циклу Євро-2019.

Читайте такожГоловко звільнений з посади головного тренера молодіжної збірної України

"Очолити молодіжну збірну України - велика честь для мене, - сказав новий керманич команди Руслан Ротань. - У моїй ігровій кар'єрі збірна завжди була особливою командою, і її кольори я завжди захищав із гордістю. Постараюся виправдати таку довіру і в якості тренера й не підвести нікого - особливо наших уболівальників".

Ротань зазначив, що перед призначенням спілкувався з головним тренером національної збірної Андрієм Шевченком і президентом ФФУ Андрієм Павелком.

"Я добре знаю, в якому напрямку працює перша команда країни, і постараюся дотримуватися цієї ж лінії, але в рамках свого футбольного бачення. Конкретні завдання мені ще сформулюють, але вони й так зрозумілі - потрібно посідати перше місце у відбірній групі чемпіонату Європи 2021 року й допомагати готувати гравців для національної збірної", - додав Ротань.

37-річний Руслан Ротань виступав за «Дніпро» (1999-2005, 2008-2017), «Динамо» Київ (2005—2007, 2018), празьку "Славію" (2017). У складі "Дніпра" він став фіналістом Ліги Європи 2015 року. За національну збірну України провів 100 матчів, забив 8 м'ячів.