Жуніор Мораєс забив третій м'яч Шахтаря / фото: ФК Шахтар

У центральному матчі сьомого туру української Прем'єр-ліги "Шахтар" у Харкові приймав "Зорю".

У першому таймі "Зоря" зуміла відзначитися двічі. Спершу Владлен Юрченко точно пробив з меж штрафного майданчика після прострілу з правого флангу, а потім після помилки при передачі у виконанні Миколи Матвієнка Владислав Кочергін відправив м'яч у порожні ворота (Андрій П'ятов покинув їх, щоб прийняти пас назад і віддати назад на Матвієнка).

Читайте такожШахтар провів презентацію Коноплянки і Вітао (відео)

Відео дня

Ще до перерви Тайсон, зігравши в пас з Марлосом, один м'яч відіграв. На 54-й хвилині Марлос поклав м'яч у кут ударом з-за меж штрафного, а на 60-й Жуніор Мораєс вивів "гірників" вперед - після його удару м'яч влетів у сітку рикошетом від суперника.

"Зоря" зуміла відігратися завдяки голу Богдана Леднєва, але на 89-й хвилині "Шахтар" забив переможний м'яч - Євген Коноплянка, який дебютував за "гірників" в офіційній зустрічі, прострілив на дальню штангу, а Мораес замкнув.

В середині другого тайму моторошну травму голови у "Шахтаря" отримав Тайсон. Капітан "гірників" впав на газон в зіткненні з суперником, після чого отримав випадковий удар по голові від Ісмаїлі, який біг слідом. Бразильця винесли з поля на ношах.

Відзначимо, що на матчі був відсутній головний тренер "Шахтаря" Луїш Каштру, у якого виникли проблеми з вухом.

"Шахтар" вперше в поточному чемпіонаті пропустив більше одного гола за матч, але здобув сьому поспіль перемогу і набрав 21 очко. У "Зорі" в активі 11 очок і четвертий рядок.

"Шахтар" - "Зоря" - 4:3

Голи: Тайсон, 42, Марлос, 54, Мораєс, 60, 89 - Юрченко, 10, Кочергін, 35, Леднєв, 86.

"Шахтар": Пятов, Болбат, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Тете (Коноплянка, 46), Марлос, Алан Патрік (Коваленко, 79), Тайсон (Соломон, 75), Мораєс.

"Зоря": Шевченко, Тимчик, Абу Ханна, Чеберко, Михайличенко, Іванисеня, Кочергін, Юрченко (Чайковський, 88), Леднєв, Громов (Русин, 60), Кабаєв (Будківський, 60)

УНІАН раніше також повідомляв про те, що в стартовому матчі сьомого туру УПЛ "Олександрія" обіграла "Дніпро-1".