Макелеле відвідав Київ / фото: Sky Sports

Колишній футболіст збірної Франції, мадридського "Реала" і лондонського "Челсі" Клод Макелеле позитивно відгукнувся про роботу Андрія Шевченка на чолі збірної України.

Француз відвідав матч з Португалією (2:1) і дав коментар сайту "Футбол 24".

Читайте також"Просто фантастика": як в мережі відреагували на успіх збірної України (фото, відео)

Відео дня

"Коли ми грали разом з Шевою, він завжди був дуже зосередженим на тренуваннях і на грі. Він великий професіонал і має відповідний менталітет. Зараз я радію за нього. Він мій друг, ми зустрічаємося в Лондоні, спілкуємося. До того ж, він зібрав потужний тренерський штаб, де є фахівці з Італії, які дуже сильні в питаннях тактики.

В Україні дуже хороше покоління гравців. Я був учора на матчі проти Португалії і навіть був трохи здивований тим, як грала Україна. Дуже радий тому, що українські вболівальники отримали таке свято. Обіграти Португалію - нелегка справа", - зазначив Макелеле.

При цьому колишній півзахисник не вірить, що українці здатні перемогти Францію:

"У Франції зараз чудове покоління, багато молодих гравців. І ми не маємо проблем зі зміною генерацій. І я думаю, що Франція все-таки обіграє Україну, якщо вони зустрінуться. Тому що збірна Франції має менталітет переможців. Ця команда постійно прагне перемагати.

Хто фаворит Євро-2020? Для мене це Франція. Але на таких турнірах ти ніколи не можеш передбачити, що буде. Є багато сильних команд: Нідерланди, Німеччина, Англія, Бельгія, та ж Португалія. Зараз ці змагання значно більш конкурентні".

Збірна України вперше в історії напряму вийшла на чемпіонат Європи. Заключний матч кваліфікації команда проведе 17 листопада проти Сербії на виїзді, але турнірного значення він мати вже не буде.

УНІАН раніше повідомляв, що збірна України може потрапити в першу корзину при жеребкуванні Євро-2020.