Арсен Венгер / REUTERS

Колишній головний тренер лондонського "Арсеналу" Арсен Венгер, який нині очолює відділ ФІФА по глобальному розвитку футболу, запропонував внести зміни в правила визначення офсайду.

Венгер пропонує фіксувати офсайд тільки в тому випадку, якщо гравець атакуючої команди всім тілом буде випереджати гравця суперника.

Читайте такожФІФА хоче внести зміни в правило офсайду

Відео дня

"Є можливість змінити це правило, щоб не говорити, що частина носа гравця знаходиться в офсайді. Офсайд не буде фіксуватися, якщо частина тіла футболіста, якою можна забити гол, знаходиться на одній лінії із захисником, навіть якщо інші частини тіла атакуючого гравця знаходяться попереду. Це вирішить проблему, і більше не буде рішень щодо міліметрових офсайдів", - наводить слова Венгера The Guardian.

На даний момент офсайд фіксується, якщо будь-яка частина голови, тіла або ноги атакуючого гравця знаходиться ближче до лінії воріт суперника, ніж м'яч і передостанній гравець суперника".

Потенційна зміна правила буде розглянута на щорічних зборах Міжнародної ради футбольних асоціацій (IFAB) в Белфасті 29 лютого. Якщо поправка буде прийнята без необхідності тестового періоду, то нове правило може вступити в силу вже 1 червня.

На картинці, наведеній The Guardian, можна побачити, при якій ситуації гравець знаходиться в офсайді при нинішніх правилах (ліворуч), і правило фіксації офсайду, який пропонує ввести Венгер (праворуч).

The Guardian

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що легендарний Ікер Касільяс заявив про намір стати керівником іспанського футболу.