Александер Чеферін / фото REUTERS

УЄФА розгляне варіант зі збереженням "Фіналу восьми" Ліги чемпіонів і Ліги Європи в наступних сезонах.

Читайте такожБаварія очолила клубний рейтинг УЄФА

Про це заявив президент організації Александер Чеферін в інтерв'ю Associated Press.

Відео дня

"Мушу сказати, що система з одним матчем у кожній парі мені цікавіша, ніж варіант з двоматчевими протистояннями. "Фінал восьми" - цікавий продукт цієї пандемії. Нам довелося догравати турніри таким чином, але в підсумку ми отримали дуже цікаву систему.

Зараз складно говорити, як помістити "Фінал восьми" в календар. Але ми зрозуміли, що людям потрібні настільки захоплюючі поєдинки, адже в одній грі перемогти і пройти далі може кожен. В майбутньому обов'язково подумаємо про це. Думаю, що вже у вересні або жовтні ми це обговоримо всерйоз", - заявив Чеферін.

Президент УЄФА зазначив, що менша кількість матчів призвела тільки до підвищення їх якості:

"Навіть якщо ігор буде менше - їх цінність зросте. Мені пишуть і дзвонять мої друзі зі світу футболу, які в захваті від цього формату. Цей варіант засів у нас в голові, тому будемо обговорювати його при зустрічі. Раніше ні про що подібне ми не думали".

"Фінал восьми" в Лізі чемпіонів і Лізі Європи: деталі

  • Під час карантину в УЄФА прийняли рішення дограти єврокубки в скороченому форматі.
  • Лігу чемпіонів вирішили провести в Лісабоні (Португалія) на стадіонах "Да Луш" і "Жозе Алваладе", починаючи з 1/4 фіналу. Вісім команд були розбиті на пари та проводили всього по одній грі на кожній стадії. До фіналу пробилися "Парі Сен-Жермен" і "Баварія".
  • У Лізі Європи застосували аналогічний формат. Матчі проходили в Німеччині на стадіонах чотирьох міст - Гельзенкірхена, Кельна, Дюссельдорфа і Дуйсбурга. 
  • Переможцем Ліги Європи стала "Севілья", яка у фіналі обіграла "Інтер" з рахунком 3:2.