Колос зіграє перший матч у єврокубках в історії клубу / фото koloskovalivka.com

17 вересня відбудеться дебютний матч "Колоса" в єврокубках - команда з Ковалівки у другому раунді кваліфікації Ліги Європи зіграє з грецьким "Арісом" на виїзді.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Аріс - Колос.

Аріс - Колос: де дивитися матч по ТБ

Відео дня

Початок поєдинку - о 21.00.

Доля путівки до наступного етапу кваліфікації вирішуватиметься в одному матчі. Команди проведуть зустріч без глядачів на трибунах.

Аріс - Колос: прогноз букмекерів

"Аріс"

Грецький клуб дуже схожий на свого українського суперника. Команда змогла здивувати в минулому сезоні, коли пропилася до першої шістки чемпіонату Греції. Цей колектив вміє грати з грандами, але при цьому може втратити очки проти посереднього суперника.

11 вересня "Аріс" розпочав внутрішній чемпіонат з перемоги над "Ламією" - 3:1.

Голами відзначилися в тому числі відомі персони для українських уболівальників - колишній футболіст "Дніпра" Бруну Гама та екс-динамівець Факундо Бертольо.

Останній перейшов до команди тільки минулого літа, як і ще сім виконавців. Перед підопічними німецького тренера Міхаеля Еннінга стоїть завдання вийти в груповий етап Ліги Європи.

"Колос"

Команда з Ковалівки в минулому сезоні також несподівано опинилася в топ-6, але там серйозно відстала від першої п'ятірки з "Шахтарем", "Динамо" та іншими.

Тим не менш, далі був плей-офф за Лігу Європи, в якому "Колос" здійснив подвиг і у фіналі переміг "Маріуполь" (1:0). Клуб з села зумів пробитися на міжнародну арену.

Головною трансферною бомбою для клубу стало підписання Євгена Селезньова - екс-форвард "Шахтаря" і "Дніпра" вирішив повернутися до України з чемпіонату Туреччини. Правда, поки нападник тільки набирає форму, тому навряд чи варто чекати на нього в стартовому складі.

У новому сезоні УПЛ "Колос" провів вже два матчі. Спочатку команда поступилася "Шахтарю" (1:3), а потім розгромила "Львів" (4:0).

Слова перед матчем:

Міхаель Еннінг, головний тренер "Аріса":

"Великий плюс, що ми починаємо свої виступи в Лізі Європи на рідному стадіоні. Причому не тільки з чисто конкурентних міркувань, а й тому, що в період коронавірусу ми уникли далекої поїздки. Так що в цьому відношенні ми відчуваємо себе в безпеці й це важливо. З іншого боку, це непростий жереб. Ми мало що знаємо про свого опонента. Це повинно тримати нас в напрузі й ми ні в якому разі не можемо недооцінювати суперника".

Руслан Костишин, головний тренер "Колоса":

"Суперник для нас серйозний, але гра вже покаже, хто сильніший. Згоден, що "Аріс" - фаворит. Команда з дуже сильним підбором футболістів, особливо в групі атаки. Але ми теж не були фаворитами у своєму чемпіонаті на вихід до Ліги Європи. Ця дуель складається з одного матчу, і в ньому може трапитися все що завгодно".

Орієнтовні склади:

"Аріс": Хуліан, Сакіч, Роуз, Датковіч, Ганя, Крістіан, Єгго, Саша, Фетфацідіс, Манчіні, Гама

"Колос": Волинець, Зозуля, Гавриш, Петров, Ємець, Костишин, Задоя, Новак, Богданов, Антюх, Лисенко

Арбітр

Судити матч в Греції буде швейцарець Ліонель Чуді.