Мірча Луческу / фото УНІАН

Головний тренер київського "Динамо" Мірча Луческу поділився своєю думкою про майбутню зустріч "Шахтаря" і "Інтера" в півфіналі Ліги Європи.

Читайте також"Є всі шанси": в Шахтарі назвали умови, за яких команда пройде Інтер

"Зараз "Шахтар" складно обіграти, у них відмінна організація гри. У складі команди є дуже технічні футболісти, так що "Інтеру" буде непросто. У "Шахтаря" складно відібрати м'яч. Я очікую дуже цікавої гри. "Гірники" вміють і люблять контролювати гру, але і "Інтер" може похвалитися чудовою організацією гри", - сказав Луческу в інтерв'ю passioneinter.com.

Відео дня

"У "Шахтарі" ми створили дуже важливу систему з українцями в обороні і бразильцями в атаці, щоб вони могли демонструвати всі свої найкращі якості. Заслуга в цьому належить президенту клубу. Він створив те, що тепер "змушує" різних тренерів адаптуватися до системи "Шахтаря", а не навпаки", - підкреслив румун.

На думку Луческу, "Інтеру" для перемоги потрібно буде викластися по максимуму:

"На даний момент "Шахтар" - найсильніша команда України. Гравцям "Інтера" потрібно буде зіграти з повною самовіддачею. Організація гри, яку вимагає Антоніо Конте, може мати вирішальне значення".

Луческу також назвав ключових, на його погляд, гравців "Шахтаря":

"Алан Патрік сильно виріс за останній час. Він зумів краще інтегруватися в систему "Шахтаря" і тепер є ключовою фігурою в півзахисті. Також варто виділити індивідуальні якості Марлоса і бомбардира Жуніора Мораєса. Не варто забувати і про Коваленка".

Відзначимо, що Луческу очолював і "Шахтар", і "Інтер", яким керував в сезоні 1998-1999.

Інтер - Шахтар: перед матчем

  • Півфінал Ліги Європи між "Інтером" і "Шахтарем" пройде в форматі одного матчу в Дюссельдорфі. Зустріч запланована на 17 серпня.
  • В 1/4 фіналу "Шахтар" розгромив "Базель" з рахунком 4:1, а "Інтер" пройшов "Байєр" (2:1).
  • У півфіналі Ліги Європи/Кубка УЄФА "Шахтар" зіграє в третій раз в історії і може вийти в свій другий фінал.
  • На думку букмекерів, "Шахтар" є аутсайдером півфінального матчу.
  • Головний тренер "Базеля" висловив думку, що "Шахтар" зможе забити "Інтеру".