Олена Підгрушна їде на американські етапи Кубка світу/ biathlon.com.ua

Старші тренери збірної команди України з біатлону Андрій Прокунін (жінки) та Юрай Санітра (чоловіки), назвали склади команд для поїздки на два заокеанських етапу Кубка світу - в США та Канаді.

Так, Руслан Ткаленко, чия участь в гонках в Кенморі планувалося спочатку, залишився в Антхольці, де буде готуватися до чемпіонату Європи, повідомляє Біатлон України.

Таким чином, на сьомому етапі Кубка світу буде заявлений Тарас Лесюк, який в попередньому варіанті запрошувався з розрахунком на етап в Солт-Лейк-Сіті.

Відео дня

У жіночої збірної зміни пов'язані з Марією Кручовою, яка буде заявлена на обидва етапи, і розглядається варіант її участі в індивідуальній гонці в Кенморі. Але все буде залежати від самопочуття спортсменки безпосередньо в день подачі заявки на гонку.

На даний момент перший "десант" вже висадився в Канаді: Олена Підгрушна, Юлія Журавок, Надія Бєлкіна та Яна Бондар вже випробували канадські тренувальні траси. 3 лютого до них приєднаються Юлія Джима та Марія Кручова, а також чоловіча команда на чолі з Юраем Санітрой.

Повний склад нашої команди на сьомий етап Кубка світу виглядає так:

Жінки

Олена Підгрушна

Юлія Джима

Юлія Журавок

Надія Бєлкіна

Марія Кручова

Яна Бондар

Чоловіки

Дмитро Підручний

Артем Прима

Сергій Семенов

Артем Тищенко

Тарас Лесюк

По закінченні стартів у Кенморі Юлія Журавок, Артем Прима і Сергій Семенов повернуться до Європи для проведення тренувальних зборів перед чемпіонатом Європи, який пройде в Раубичах (Білорусь) з 20 по 24 лютого.

Інші спортсмени будуть заявлені на восьмий етап Кубка світу.