Кінаш приніс Україні першу нагороду ЄЮОФ-2019 / noc-ukr.org

Біатлоніст Степан Кінаш здобув першу нагороду для України на ХIV зимовому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі, що триває в місті Сараєво та Східному Сараєво (Боснія і Герцеговина).

В індивідульній гонці на 12,5 км українець на 4-х вогневих рубежах припустився лише одного промаху, продемонстрував гарну швидкість на дистанції і став володарем бронзової медалі престижного форуму, повідомляє офіційний сайт НОК України

Перше місце здобув Ханс Келльнер з результатом 42 хвилини 47,3 секунди (0+0+1+0 промахів), друге - Беньямін Ерік Менц - +1:11,8 відставання (1+0+0+0 промахів). Обидва спортсмени представляють Німеччину Результат Кінаша - +1:29,0 відставання (0+1+0+0 промахів).

Відео дня

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав Степана, тренерський склад, всю українську збірну зі здобутою нагородою, побажавши нових успіхів.

Нагадаємо, що в рамках Європейського юнацького олімпійського фестивалю змагаються понад 900 юних спортсменів віком від 13 до 17 років з 46 країн Старого Світу, які визначають найсильніших у 8-ми видах спорту.

Українські спортсмени представлені 22 спортсменами у 5-ти видах спорту: гірськолижному спорті (4), біатлоні (8), лижних гонках (4), фігурному катанні (2) та шорт-треку (4).