Даяна Ястремська / твіттер WTA

19-річна українка Даяна Ястремська здобула перемогу у фінальному матчі тенісного турніру WTA International в Страсбурзі. Її суперницею була 24-та ракетка світу француженка Каролін Гарсія.

Поєдинок видався наднапруженим і тривав рівно 3 години. Ястремська виграла з рахунком 6:4, 5:7, 7:6 (7:3).

Читайте такожРозкішна Світоліна у прозорій сукні відвідала вечірку в Каннах (фото)

Варто відзначити, що в третьому сеті Гарсія не використала матчбол на подачі українки. Ястремська, яка була змушена протистояти також і французькій публіці, що підтримувала свою співвітчизницю, впоралася з емоційним тиском, довела матч до тай-брейка і блискуче завершила зустріч, вигравши фінальний гейм - 7:3.

Відзначимо, що Ястремська перервала невдалу серію виступів українських тенісисток проти француженки Гарсії. Вона нараховувала 7 матчів (Світоліна програла Гарсії 3 рази, Костюк - 2, Цуренко и К.Бондаренко - по 1).

На церемонії нагородження Каролін Гарсія розплакалася, виступаючи перед власними вболівальниками. Українка, в свою чергу, навіть вибачилася перед публікою, що змусила її засмутитися і пообіцяла приїхати на турнір в Страсбург і в 2020 році.

Це третій титул серії WTA в кар'єрі Ястремської. Раніше вона перемагала на змаганнях у Гонконгу (2018) і Хуахіні (2019). Даяна стала лише четвертою тенісисткою в цьому році, яка перемогла на двох турнірах WTA (після Кікі Бертенс, Кароліни Плішкової, Петри Квітової).

Титул у Страсбурзі дозволить нашій тенісистці оновити особистий рекорд у рейтингу і підібратися ближче до топ-30 (32-е місце).

Далі Даяна Ястремська вирушить на Ролан Гаррос, де вона вперше виступить в основній сітці.