Ганна Соловей виграла золото Європейських ігор-2019 / фото: НОК України

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов висловив слова підтримки українській велогонщиці Анні Соловей, якій публічно нахамив президент Федерації велоспорту України Олександр Башенко.

На своїй сторінці у Facebook Жданов заявив, що міністерство - на стороні спортсменки.

Читайте також"Будеш смердіти - проженемо": голова Федерації велоспорту України публічно образив чемпіонку Європейських ігор

Відео дня

"Дзвонив чемпіонці Європейських ігор-2019 з велоспорту Анні Соловей. Привітав з перемогою і висловив їй особисто свою повну підтримку. Вважаю несправедливим, неприпустимим і хамським тон спілкування голови профільної федерації з нашою спортсменкою", - написав Жданов.

"Міністерство молоді і спорту на її боці. Ми завжди підставимо Анні плече і будемо відстоювати її права, як спортсменки і члена збірної команди України. Запевнив Анну Соловей, що вона може розраховувати на підтримку міністра спорту України", - додав чиновник.

У той же час в прес-службі Міністерства молоді та спорту заявили, що думають, що можна зробити в даній ситуації, так як Башенко не перебуває в підпорядкуванні організації.

"Пан Башенко не є ні працівником міністерства, ні керівником напряму, він є керівником громадської організації, яка ніяк не підпорядковується міністерству. Ми зараз розглядаємо, що можна з цим зробити", - сказали в міністерстві, передає hromadske.ua.

Як повідомляв УНІАН, на Європейських іграх-2019 Соловей виборола золоту медаль у гонці за очками.