Попович нічого не знав про допінгові справи Армстронга / фото: velosport.org.ua

Колишній український велогонщик Ярослав Попович розповів про свою поїздку до США на благодійний марафон, яка завершилася знайомством з ФБР і обшуками.

Читайте такожБашенка, який образив чемпіонку, звільнено з посади президента Федерації велоспорту України

Попович поділився деталями історії з порталом champion.com.ua.

Відео дня

Дев'ять років тому українець прийняв пропозицію свого партнера по командам "Діскавері Ченнел" і "Радіошек" Ленса Армстронга взяти участь у благодійному марафоні в Лос-Анджелесі.

У програмі поїздки було відвідування веломагазину, де Поповича покликав чоловік і представився агентом ФБР, запропонувавши поговорити по справі Армстронга. Український спортсмен запропонував зробити це після вечері та повернувся до своєї команди в магазин, після чого вони сіли в машину і поїхали в готель, але на світлофорі поперек дороги стояв автомобіль, з якого вийшли агенти ФБР.

Вони вручили Поповичу повістку до суду в якості свідка по справі легендарного велогонщика.

На засіданні українець відповідав на питання півтори години. Головною темою було можливе вживання Армстронгом заборонених препаратів, про що Попович нічого не знав.

Після повернення до Європи український велогонщик відправився у свій будинок в Італії, але там його вже чекали місцеві поліцейські. У спортсмена відібрали мобільний телефон, а потім обшукали машину і будинок. Були конфісковані ще один телефон, два ноутбуки і комп'ютер.

"Вийшло, що зупинили мене о восьмій вечора, а в спокої залишили тільки в половині другого ночі. Розглядали тільки як свідка у справі Армстронга. Але все одно це було дуже неприємно", - зазначив Попович.

Нагадаємо, Армстронг у 2012-му році був довічно дискваліфікований за вживання допінгу і позбавлений всіх спортивних титулів, отриманих з 1998 року.

УНІАН раніше повідомляв про те, що український велогонщик став переможцем престижної шестиденки в Італії.