Чому телефони Айфони в топі продажів: і ціна - не завада

Apple випускає флагманські смартфони. Коштують вони дорого, але продаються добре. Багато користувачів готові економити, щоб отримати заповітне "яблучко". Постійно зростаючий попит на телефони Айфони обумовлений багатьма факторами.

Продуктивність

Топова швидкодія забезпечується за рахунок збалансованого апаратного забезпечення. Швидка оперативна пам'ять гарантує стабільну багатозадачність, а брендові процесори відповідають за відсутність лагів та зависань навіть за пікових навантажень. Крім багатоядерності і високої тактової частоти, біонні чіпи Епл мають такі переваги, як:

  1. Енергоефективність, рівномірне навантаження на батарею;
  2. продуктивність в іграх, плавна кадрозміна навіть на ультраналаштуваннях;
  3. вдосконалена архітектура набору команд.

Дизайн

У Apple відповідальне ставлення не тільки до "заліза", а й до дизайну розробок. Смартфони позиціонуються як іміджеві, тому їхній зовнішній вигляд відповідає свіжим віянням моди. Щороку виробник вносить щось нове, навіть якщо не вдається до революційних змін.

Відео дня

Так, наприклад, Про-версії з чотирнадцятої серії отримали динамічний острівець замість моноброви, а у 15 Pro і Pro Max з'явилася нова кнопка, що настроюється. Також не можна не згадати постійні експерименти із кольорами. Крім універсальних відтінків на кшталт чорного та сріблястого, у лінійках присутні жовті, зелені, рожеві, лавандові телефони.

Камера

У актуальних смартфонів, крім SE 2023, головна камера складається з декількох датчиків.

Базові моделі обладнані двома об'єктивами - основним та надширококутним. У просунутих також є телефото — для зйомки великих планів.

З кожним роком оптика стає все кращою, а якість знімків та відео стрімко наближається до професійного. Виробник удосконалює апаратну та програмну складову.

Пам'ять - на вибір

Можна підібрати накопичувач під будь-які завдання. "Розкид" між мінімальним та максимальним доступним обсягом величезний.

  • 64 Гб - саме для дзвінків і листування, перегляду контенту в режимі онлайн;
  • 128 Гб - достатньо для невеликої кількості фоток, музики та додатків;
  • 256 Гб - оптимальний варіант для середнього користувача на повсякденку;
  • 512 Гб - якщо не хочеться часто чистити сховище та користуватися хмарними сервісами;
  • 1 Тб – для створення та зберігання контенту в максимальній якості.

Безпека операційної системи

iOS належить до операційних систем закритого типу, тому у зловмисників менше шансів завдати їй шкоди. Звідси – підвищений рівень безпеки Айфонів. Їхні власники рідше стикаються з вірусним програмним забезпеченням та хакерськими атаками.

Додатковий засіб для захисту від злому – біометричний датчик, який перешкоджає несанкціонованому доступу до персональних даних та розпізнає лише власника.

Строк служби

Мало хто купує айфон на один рік. Найчастіше "яблуко" вибирають саме через термін служби. Смартфоном можна користуватися до 5-6 років завдяки тривалій програмній підтримці від виробника. Комплектуючі стійкі до зносу та морального старіння. Вразливий компонент – батарея, але її можна замінити у разі втрати ємності.

Неочевидний, але важливий плюс – ліквідність. Айфони завжди в ціні, навіть б/у. На вторинному ринку за уживану модель у хорошому стані можна отримати пристойні гроші.