Для браузера Chrome вийшло екстрене оновлення - не тягніть з установкою / фото ua.depositphotos.com

Компанія Google випустила екстрені оновлення для різних версій Chrome. Вся річ у тім, що в браузері знайшли критичну вразливість – і відомо, що її вже використовують зловмисники.

Як говоритися у блозі Google, свіже оновлення містить сім виправлень безпеки, найбільш важливим з них є CVE-2023-6345. Воно пов'язане з проблемою цілочисельного переповнення в графічній бібліотеці Skia 2D, яка використовується в Chrome і інших сервісах Google.

Спеціалісти попередили, що ця вразливість дозволяє зловмисникам виконувати довільний код на комп'ютері, коли користувач відкриває спеціальну сторінку в Chrome. Зазвичай такі проблеми безпеки дозволяють хакерам отримати повний контроль над системою, викрасти або видалити дані, встановити шкідливе ПО тощо.

Відео дня

У зв'язку з цим розробники Google радять якомога швидше оновити браузер. Оновлення Chrome 119.0.6045.199 вже доступне для Windows, macOS та Linux. Перевірити його наявність можна через меню в розділі "Довідка" → "Про браузер Chrome".  

Користувачам Edge, Brave й інших веб-браузерів, що працюють на движку Chromium, теж радять перевірити оновлення браузера.

Користувачів Google Chrome закликали терміново оновити браузер через серйозну помилку

Зауважимо, що цьогоріч це вже шоста за рахунком уразливість нульового дня, яку виявили в Chrome. При цьому половина з них припали на останні декілька місяців – востаннє екстрене оновлення виходило в кінці вересня.

Як відомо, влітку 2024 року в Chrome зникне можливість блокувати рекламу – це торкнеться й інших веб-браузерів на движку Chromium. І, судячи з усього, єдиною альтернативою буде перехід на Firefox, де розширення-блокувальники працюють в штатному режимі.

А якщо ви власник старого смартфона на Android, Google Chrome незабаром може перестати підтримувати його. З грудня актуальна версія браузера буде доступна тільки на Android 8.0 або більш свіжою версією ОС.

Вас також можуть зацікавити новини: