Найкращі відеокарти у 2024 році: експерти склали рейтинг на будь-який бюджет / фото Nvidia

Редактори популярного порталу PC Gamer вивчили ринок сучасних відеокарт та склали актуальний на лютий 2024 року рейтинг найкращих GPU для різних завдань, зокрема ігор. Серед них знайшлось місце представникам різних цінових категорій.

Через декілька років дефіциту, викликаного пандемією, ціни на графічні прискорювачі нормалізувалися. У 2024-му можна оновити чи зібрати новий ПК без сильного удару по бюджету, незважаючи на те, що відеокарти, як і раніше, залишаються найдорожчим комп'ютерним компонентом.

  • Найкращою бюджетною відеокартою просто зараз є Radeon RX 7600. Це оптимальне рішення для невимогливих геймерів із бюджетом до $250. Відеокарта чудово справляється із запуском ігор при 1080р/60 fps і має 8 Гб відеопам'яті.
  • Звання найкращої відеокарти до $350 дісталося Radeon RX 6700 XT. Головною її особливістю порівняно з моделями GeForce серії RTX 30 є значний обсяг пам'яті. У цій карті встановлено 12 ГБ пам'яті GDDR6: це не тільки хороша відеокарта в цю хвилину, але і потенціал на майбутнє.
  • Найкращим рішенням до $500 називається Radeon RX 7800 XT. Вона отримала 16 Гб відеопам'яті і чудово справляється з будь-якими іграми з роздільною здатністю 2К. У плані продуктивності вона поступається GeForce RTX 4070 Super, але різниця в ціні в $100 робить її привабливішою у своєму сегменті.
  • Найбільш вдалою моделлю вартістю до $600 назвали GeForce RTX 4070 Super. За характеристиками і продуктивністю, вона ближче до RTX 4070 Ti, ніж до RTX 4070. Це ідеальне рішення для ігор у 2К.
  • Найкращою відеокартою для тих, хто не шкодує грошей, залишається GeForce RTX 4090. Нічого потужнішого банально немає – щоб грати в будь-які ігри з роздільною здатністю 4К і трасуванням променів чи монтувати у 8К. Відеокарта має 24 Гб пам'яті, а її продуктивності вистачить ще щонайменше на 4-5 років.

Відео дня

На початку січні з'являлась інформація, що найближчим часом користувачі можуть зіткнутися з дефіцитом відеокарт Nvidia. Усе через те, що компанія переорієнтується на розвиток прискорювачів для навчання та роботи штучного інтелекту. Зараз він куди прибутковіший, ніж споживчі відеокарти.

Як уже повідомляв УНІАН, раніше цього місяця Nvidia випустила свою найдоступнішу з актуальних відеокарт. Йдеться про "урізану" версію GeForce RTX 3050 з 6 ГБ пам'яті.

Вас також можуть зацікавити новини: