Samsung Galaxy S24 Ultra порівняли з iPhone 15 Pro Max: хто переміг / фото GSMArena

Топовий флагман Samsung Galaxy S24 Ultra – головний конкурент iPhone 15 Pro Max – вийшов минулого місяця. Редактори авторитетного порталу GSMArena зробили повне порівняння двох головних флагманів, щоб визначити, який все ж таки з них кращий.

У плані дизайну обидва смартфони приголомшливі – титанові рамки, скляна панель, повний захист від води і вологи. Але Galaxy S24 Ultra оснащений вбудованим стилусом, якого немає і ніколи не буде в айфона.

Екрани обох телефонів – найтоповіші передні панелі на цей момент. Хоча пристрій Samsung пропонує більш високу щільність пікселів і більш високу пікову яскравість. Зі свого боку iPhone виділяється підтримкою Dolby Vision поверх HDR10+ і наявністю Dynamic Island.

Топовий iPhone і Samsung порівняли за основними параметрами: який смартфон краще

У плані автономності батарея iPhone 15 Pro Max при активному використанні тримається довше, ніж у Galaxy S24 Ultra –  на цілих 2 години. Водночас телефон Apple поступається Samsung за швидкістю зарядки (65 проти 109 хвилин).

Топовий iPhone і Samsung порівняли за основними параметрами: який смартфон краще

У плані продуктивності тут майже повний паритет. У флагмана Apple трохи потужніший процесор, і це підтверджують тести як в одноядерних, так і в багатоядерних навантаженнях. Зате гаджет Samsung має більше оперативної пам'яті – 12 Гбайт проти 8 Гбайт. Тим не менш, обидва смартфони не застаріють ще дуже довго.

Що стосується програмної підтримки, то Samsung обіцяє 7 років основних оновлень Android для Galaxy S24 Ultra, що, безумовно, виглядає краще, ніж негласна політика Apple, яка пропонує своїм телефонам 5-6 років великих оновлень iOS.

Обидва смартфони є дивовижними камерофонами, але Samsung Galaxy S24 Ultra знімає все ж трохи краще – знімки на цей смартфон завжди виходять чудовими. А ось з відео iPhone справляється краще. Якщо цікаво, тест камер можна подивитися за таймкодом нижче:

Підбиваючи підсумок, експерти GSMArena заявили, що однозначно назвати найкращий смартфон не можна, оскільки ці девайси дуже різні. Galaxy – універсальніший пристрій зі стилусом, різноманітними варіантами заряджання, ШІ-функціями та цікавішими камерами. iPhone 15 Pro Max назвали апаратом, орієнтованим на широкого споживача, з масою потужних можливостей відеозйомки і великою автономністю.

Явного переможця немає. З об'єктивного погляду ми могли б вибрати Galaxy як більш універсальний девайс. Однак iPhone має чимало сильних сторін, які не можна ігнорувати. Якщо припустити, що вони мають однакову ціну, ми б назвали це нічиєю – йдеться в огляді.

За словами авторів, тут вибір радше залежить від того, чи хочете ви Android-смартфон, чи iOS-смартфон. Перший відкритий для всіляких налаштувань і модифікацій, тоді як iOS від Apple – це фортеця, яку навіть регулюючим органам важко зламати.

Однією з неочевидних особливостей Galaxy S24 Ultra стало антивідблискове скло, завдяки якому картинка за яскравого освітлення виглядає цікавішою, ніж у конкурентів. Айфон його теж отримає, але тільки з релізом iPhone 17.

Що стосується iPhone 16, то цього року Apple має намір зробити основний акцент на камерах. Для цього навіть встановлять на корпусі ще одну кнопку, за допомогою якої можна буде налаштовувати зум і фокус. А екрани Pro-моделей виростуть уперше за багато років.

Вас також можуть зацікавити новини: