Apple готує глобальне оновлення / фото REUTERS

Компанія Apple веде переговори з Google стосовно інтеграції найдосконалішої моделі на основі штучного інтелекту під назвою Gemini у свої продукти.

Як повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, Apple хоче отримати дозвіл, щоб ліцензувати Gemini з метою її інтеграції в деякі нові функції в оновленому програмному забезпеченні iPhone цього року.

Крім того, техногігант нещодавно спілкувався і з OpenAI щодо можливості використання її ШІ-моделі в своїх продуктах. Наразі сторони не визначились з умовами чи брендингом використання штучного інтелекту. Остаточного рішення, як цю угоду реалізують також немає.

Відео дня

Як вказується, Google багато років платила Apple мільярди доларів, щоб її пошукова система була за замовчуванням у веб-браузері Safari на iPhone та інших пристроях.

Зараз же Apple готує нові можливості в рамках iOS 18 на основі власних ШІ-моделей. Оновлення ОС зосередиться на функціяї, які працюють на самих пристроях, а не надаються через "хмарні сервіси".

Оновлення в Apple

Нещодавно стало відомо, що Apple вперше за 20 років хоче перейменувати "Apple ID".

Також компанія почала розробку першого MacBook Pro на новому чіпі M4, який базуватиметься на A18 - це наступний чіп для iPhone, який має з’явитися цього року. Обидва матимуть більше ядер Neural Engine.

Вас також можуть зацікавити новини: