Як правильно очистити смартфон від мікробів: дотримуйтесь цих порад / фото ua.depositphotos.com

Сучасні телефони засмічуються не тільки зсередини непотрібними файлами і додатками, але й зовні. За даними МОЗ, поверхня мобільного гаджета в середньому містить 17 тисяч частинок бактерій, що в рази більше, ніж на сидінні унітаза.

У зв'язку з цим слід ретельно і, якщо є змога, щодня дезінфікувати свій смартфон та інші гаджети. Як це правильно робити, щоб при очищенні не пошкодити його корпус та інші компоненти – в матеріалі УНІАН.

Як правильно очистити мобільний телефон – 4 моменти

№1. Замість спиртовмісних спреїв використовуйте вологі серветки

На сайті Apple говориться, що дисплеї і корпуси смартфонів рекомендується протирати серветками, просоченими 70% ізопропіловим спиртом, 75% етиловим спиртом або дезінфікуючими серветками Clorox. Компанія попереджає, що використовувати традиційні засоби для чищення не можна, як і занурювати пристрої в будь-які засоби для чищення.

Відео дня

Це пов'язано з тим, що спирт і побутові розчини можуть пошкодити захисний шар дисплея, який захищає пристрій від вологи і бруду. Так чи інакше захисне покриття екрана в будь-якому випадку зношується з часом, але агресивна чистка може прискорити цей процес.

№2. Заведіть для смартфона м'яку серветку з мікрофібри

Цей матеріал відрізняється своєю м'якістю і тим, що не дряпає поверхню екрана, а також ефективно видаляє пил, бруд і відбитки пальців. Перед використанням такої тканини її слід змочити в мильній воді. Про це, в тому числі згадується на сайті Samsung. 

фото AliExpress

Попри те, що більшість сучасних смартфонів володіють водонепроникними властивостями, при контакті з рідиною все одно необхідно переконатися, що вона не потрапить всередину пристрою через отвори в корпусі. Apple також радить відключати пристрої перед чищенням.

№3. Як варіант – ультрафіолетове очищення

Як інструмент для очищення смартфона, існують спеціальні дезинфікуючі пристрої на зразок Phone Soap. Цей невеликий футляр вартістю 80 доларів призначений для телефону та використовує ультрафіолетове випромінювання для видалення мікробів на його поверхні.

фото Amazon

Проте тут варто враховувати, що УФ-світло не видаляє бруд і сліди від жирних пальців з поверхні смартфона. Крім того, деякі типи смартфонів і захисних екранів можуть бути чутливі до УФ-випромінювання, тому необхідно бути обережним при використанні цього методу.

Загалом, для ефективного очищення смартфона від бруду та бактерій рекомендується використовувати комбінацію методів, включаючи м'яку серветку з мікрофібри, вологі серветки або спеціальні мийні засоби, які безпечні для використання на поверхні смартфона.

№4. І не забувайте мити руки

Звучить очевидно, але знищення мікробів на корпусі телефону безглуздо без регулярного миття рук. Це одночасно найпростіший і найефективніший спосіб захисту від бактерій – тримайте руки чистими і дезінфікованими, і тоді ваш телефон залишиться чистим і дезінфікованим.

Смартфони з кожним роком дорожчають в ціні, тому кожен користувач хоче, щоб їх девайс прослужив якомога довше. Однак багато хто з нас, навіть не підозрюючи, щодня здійснює або повторює дії, які погіршують роботу наших пристроїв. Про те, як доглядати за смартфоном, щоб він прослужив якомога довше – в матеріалі УНІАН.

Також ми ділилися простим лайфхаком, як зберегти заряд смартфона якомога довше. Все, що для цього потрібно – активувати одну функцію.

Вас також можуть зацікавити новини: