Telegram займає багато пам'яті на смартфоні: як очистити кеш / ua.depositphotos.com

Більша частина власників смартфонів стикаються з проблемою браку вільного місця на своїх пристроях, особливо коли певна програма займає занадто багато місця. Зазвичай таке трапляється при використанні месенджерів – і Telegram не виняток. 

Вся річ у тім, що месенджер зберігає всі надіслані вам медіафайли прямо на телефон, щоб не завантажувати їх повторно кожен раз. Тому якщо ви активно сидите в Telegram, то з часом мобільний додаток починає активно "пожирати" все більше і більше пам'яті.

Варто зауважити, що така практика має свої переваги, оскільки вона дозволяє економити мобільний трафік, проте це негативно позначається на вільному місці в пам'яті смартфона. Для розв'язання цієї проблеми потрібно всього-на-всього очистити кеш.

Відео дня

Як очистити кеш в Телеграмі

Робиться це дуже просто. Потрібно зайти в сам месенджер на телефоні, потім перейти в "Налаштування", в ""Дані та сховище" і в "Використання сховища". Далі вам потрібно всього лише клацнути на "Очистити весь кеш". Детальніше – дивіться на зображеннях нижче.

Скріншот

Додаток покаже, який саме контент збирається видалити. Підтвердьте свій намір очистити кеш. Бачимо чудове каченя з мітлою, читаємо, що сховище очищено, простір звільнено. 

Скріншот

Крім того, в пункті "Використання сховища" можна відрегулювати, як часто слід автоматично очищати кеш від невикористовуваних файлів. 

Там же за бажанням можна виставити "Максимальний розмір кешу" – якщо розмір кешу перевищить виставлений ліміт, то найстаріші з невикористовуваних медіа будуть видалені з пам'яті пристрою. Однак ця фіча доступна тільки на iPhone. 

Скріншот

Варто наголосити, що ця процедура актуальна не тільки для Телеграма. Схожим чином можна перевірити настройки в інших месенджерах, наприклад WhatsApp, і очистити кеш там.

Нагадаємо, в одному з останніх оновлень Telegram в месенджері з'явився режим енергоощадження, який відключає анімації та візуальні ефекти, а також фонове оновлення чатів. Це дозволить заощадити заряд акумулятора і підвищити продуктивність на менш потужних пристроях.

Раніше УНІАН розповідав, як відключити функцію стеження в Telegram. Мало хто знає, але в мобільній версії популярного месенджера є функція, яка дозволяє встановити місце розташування людини з точністю до метра.

Вас також можуть зацікавити новини: