Як самостійно очистити динамік смартфона: лайфхак для всіх / фото ua.depositphotos.com

Рано чи пізно в динаміках смартфона накопичується дрібний пил і бруд, що може привести до труднощів у використанні улюбленого гаджета. Навіть якщо ви не слухаєте музику за допомогою вбудованих динаміків постійно, то в будь-якому випадку помітите, якщо цей елемент засмітився й вимагає обслуговування.

Для того, щоб очистити динамік, зовсім не обов'язково нести його в СЦ або розбирати самому, принаймні на початкових етапах. На допомогу прийдуть спеціальні програми, які "пробивають" сторонні частинки назовні. А займе весь процес хвилин п'ять від сили.

Найпростіший спосіб очистити динамік смартфона

Звучить сумнівно, але безкоштовна програма з App Store або Google Play і дійсно може допомогти позбутися практично будь-якого забруднення. Звичайно, про 100-відсоткову ефективність не йдеться, але понад 80% – вже непоганий результат.

Відео дня

Програми для очищення динаміка можна знайти за тегом "speaker cleaner" або схожим запитам. Працюють вони насправді просто: вони просто створюють повторюваний звук з певною частотою, який сприяє відділенню і поступовому виштовхуванню сміття та інших забруднень.

Найпопулярнішим у експертів вважається "Чистий динамік" – за допомогою цієї програми можна очистити динамік не тільки від пилу, але і від води. 

Як швидко почистити динаміки смартфона вдома: допоможе безкоштовний додаток

У додатка простий і інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, з яким кожен розбереться і без інструкцій. Перед початком процесу переконайтеся, що звук на телефоні стоїть на максимумі, а сам динамік спрямований вниз. Якщо підключені навушники, вимкніть їх.

  • Відкрийте додаток. Виберіть у меню Speker (основний динамік) або Ear Speaker (слуховий динамік) і натисніть Start Cleaning.
  • Відразу після цього ви почуєте характерний звук. Причому даний звук при очищенні різних динаміків також буде різним.
  • Процедура очищення динаміка переважно займає кілька хвилин. А головне – це і правда працює.

Важливо розуміти, що ефективність даних програм може змінюватися в залежності від стану динаміка і характеру забруднення. Хоча вони не завжди здатні розв'язати всі проблеми з акустикою, в більшості випадків вони виявляються корисними, принаймні на початковому етапі.

Як швидко почистити динаміки смартфона вдома: допоможе безкоштовний додаток

Також варто зауважити, що на деяких Android-пристроях, наприклад Xiaomi, ця опція вже вбудована за замовчуванням, тому вам навіть не потрібно скачувати спеціальні додатки для цього.

Перевірити, чи підтримує ваш телефон функцію очищення динаміка, можна в налаштуваннях. Зайдіть в налаштування і в рядку пошуку напишіть слово "динамік". Або перейдіть по даному шляху:

Як швидко почистити динаміки смартфона вдома: допоможе безкоштовний додаток

Раніше УНІАН розповідав про секретні функції вашого смартфона Android, активувавши які ви помітно поліпшите користувальницький досвід. Наприклад, обмеження роботи Wi-Fi та обмеження анімації для меншого навантаження процесора і ОЗУ.

А якщо ви в пошуках нового смартфона, популярний бенчмарк AnTuTu ділився рейтингами Android-смартфонів, які сьогодні пропонують найкраще співвідношення ціни і продуктивності. Як зазначається, восени 2023 року на ринку можна знайти все більше бюджетних флагманів.

Вас також можуть зацікавити новини: