Що буде, якщо перервати зарядку смартфона: розвінчуємо міф / фото ua.depositphotos.com

Багато хто з користувачів, коли ставлять смартфон на зарядку, намагаються не чіпати його, поки батарея не набере 100%. Це, до речі, серйозна помилка. Чекати, поки батарея повністю розрядиться й зарядитися – не можна ні в якому разі. Це тільки призведе до її швидкого зносу і прискорить процес деградації.

Як здається, це відбувається через переконання про те, що не можна переривати зарядку телефону – нібито це несе серйозну небезпеку для пристрою. Саме з цієї причини деякі власники смартфонів не хочуть заряджати свій мобільник "потрохи"

Розкриваємо головний лайфхак, чи можна переривати зарядку акумулятора телефону, і що буде, якщо не до кінця зарядити телефон, 

Відео дня

У 99% випадків можна безпечно переривати зарядку смартфона

Вся річ у тім, що у телефонів, які випускалися раніше, батарея дійсно не була розрахована на неповну зарядку. І, як наслідок, подібні дії приводили до поступового скорочення місткості акумулятора. Саме тому у багатьох людей виробилася звичка не чіпати телефон, поки він повністю не зарядиться.

Однак сучасні гаджети відрізняються від своїх попередників. Вони, адаптовані до часткової зарядки, і багато експертів переконують, що заряджати їх короткими сесіями – це, навпаки, корисно. Тому нема потреби турбуватися, якщо ваш мобільний телефон заряджається декілька хвилин вдома і потім деякий час продовжує зарядку в машині.

Про який 1% йде мова

Заведено вважати, що секрет довгої і безпроблемної роботи акумулятора криється в тому, як відбувається його перша зарядка при першому використанні смартфона.

Правильна зарядка новенького смартфона включає повний розряд до 0%, за яким слідує повний заряд до 100 відсотків. Ця процедура допоможе відкалібрувати новенький апарат для отримання максимальної автономності роботи від його батареї і більш точного відображення інформації на статусному індикаторі.

Саме з цієї причини переривати процес зарядки нового смартфона не бажано.

Як правильно заряджати телефон, щоб не псувати акумулятор

  • Заряджати тільки до 80%, а розряджати – не нижче 20%. 
  • Ніколи не залишати телефон на зарядці на ніч.
  • Не користуватися телефоном, поки він підключений до кабелю.
  • Перегрів є найбільшою загрозою для акумулятора наших смартфонів.
  • Відмовтеся від несертифікованих, дешевих зарядних кабелів.

Залишати смартфон на зарядці на ніч-шкідливо батареї / фото ua.depositphotos.com

Спочатку всі ці рекомендації можуть здатися незручними в повсякденному житті. Однак, якщо ви дасте їм шанс, з часом вони перетворяться на корисні звички. Адже заміна акумулятора смартфона не тільки обходиться дорого, але також може привести до втрати гарантії на належну роботу пристрою в майбутньому.

Раніше УНІАН ділився секретним налаштуванням, яке дозволяє прискорити будь-який Android-смартфон в декілька разів. Завантажувати або встановлювати при цьому нічого не потрібно. Також ділилися лайфхаком, як повністю прибрати всю рекламу на своєму смартфоні.

Вас також можуть зацікавити новини: