Як відрізнити оригінальний iPhone від підробки / ілюстрація REUTERS

Очевидно, що купувати iPhone в ідеалі потрібно новим, безпосередньо у виробників. Однак бувають випадки, коли є причини придбати б/у телефон або магазини видають себе за офіційні, а насправді реалізують підроблену продукцію.

Дізнатися, що смартфон несправжній, досить неприємно у всіх випадках, тому рекомендуємо вам звернути увагу на те, як відрізнити справжній iPhone від підробки. 

Зверніть увагу на серійний номер

Найочевидніший спосіб того, як перевірити чи справжній айфон, звірте його серійний номер. Несправжній серійний номер не зможе пройти верифікацію на сайті Apple, тому потрібно знати, де його знайти. Для цього перейдіть в:

Відео дня

IMEI – унікальний номер

Також унікальним є номер IMEI. Його можна знайти у відомостях "Про цей пристрій" або за допомогою комбінації цифр для набору номера. Комбінація того, як перевірити айфон на оригінальність, виглядає наступним чином: *#06#. 

Якщо отримані дані відповідають тим, що вказані на коробці й чеці, ви придбали оригінальну модель. У деяких випадках телефони купуються без коробки, наприклад, з рук. Тоді можна скористатися сервісами IMEI.info або IMEIpro.info.

Огляньте корпус iPhone

Справжній корпус iPhone повинен бути якісним на вигляд і на дотик. Їх приємно тримати в руках, телефон важкий, оскільки у виробництві використовується алюміній і нержавіюча сталь. Ні в якому разі корпус не повинен бути пластиковим – це точно підробка. 

Деталі повинні щільно прилягати один до одного. Якщо трохи стиснути телефон в руці, ви не повинні чути звуків і поскрипувань. Пам'ятайте: задня кришка та акумулятор не знімаються, в айфоні немає слота для карти пам'яті, а також телескопічної антени. 

Операційна система та магазин додатків 

Встановити на підроблений айфон оригінальну "операційну систему" iOS неможливо, тому клони працюють на базі Android. Так що огляд операційної системи на підозрілому смартфоні повинен остаточно розвіяти сумніви.

Ще один спосіб напевно перевірити айфон на оригінальність – викликати Siri. У клоні голосовий асистент працювати, само собою, не буде.

Вас також можуть зацікавити новини: