Опубліковано якісний фанатський концепт Windows 12 / скріншот

Раніше з'явилася інформація про те, що Microsoft переходить на трирічний цикл розробки Windows. Як буде виглядати наступна "вінда", припустив відомий IT-дизайнер Камер Каан Авдан в новому YouTube-ролику.

У відео Авдан виділив кілька важливих особливостей у зміні ОС. Насамперед – найбільше візуальне оновлення системи за весь час, яке додасть динамічні шпалери, що адаптуються під віджети на робочому столі.

Ще однією фішкою стала більш динамічна область віджетів з медіаплеєром, календарем і погодою. Що показово, шпалери та іконки дизайнер намалював самостійно, вони не базуютьс на будь-яких витоках – рівно, як і функції, представлені в відео. 

Якою може бути Windows 12: відео

Windows 12 хочуть випустити в 2024 році: що вже відомо

На цей момент Microsoft займається раннім прототипуванням нової системи. Відомо навіть її кодове ім'я – Next Valley.

У жовтні цього року компанія випадково показала скріншот з прототипом наступної версії Windows. З основних змін – інтерфейс став краще оптимізований для сенсорного введення, а панель завдань виконана у форматі "острова" з відступами від країв екрана.

Реліз актуальної версії Windows 11 відбувся цієї осені. УНІАН розповідав про фішки "одинадцятки", заради яких варто перейти на нову OC.

Вас також можуть зацікавити новини: