Експерт назвав вартість хакерської атаки на Київстар / фото ua.depositphotos.com

Експерт з кібербезпеки Костянтин Корсун розповів, що вартість хакерської атаки на "Київстар" може сягати мільйонів доларів.

"Цей тип атаки відноситься до APT-атаки – advanced persistent threat. Тобто це найвищий, найскладніший і найнебезпечніший для жертви тип атак, який потребує довготривалої підготовки. Мова йде про місяці і навіть роки підготовки. Вартість підготовки подібного класу атак може сягати мільйонів доларів", – повідомив в ефірі інформаційного телемарафону Корсун.

За його словами, в цій атаці можуть бути задіяні десятки і сотні фахівців найвищого рівня. Він також додав, що чекав подібних атак на початку широкомасштабного вторгнення Росії, "але тоді не склалося чомусь у росіян".

Відео дня

"Але минуло майже два роки і одна з їхніх задумок все ж таки досягла успіху. На жаль, мусимо визнавати, що це успішна, дуже складна атака", – сказав він.

Експерт зазначив, що метою цієї атаки був тільки деструктив. Це означає, що організаторами цієї атаки були спонсоровані державами хакери, яких не цікавлять гроші.

Збій у роботі "Київстар" – останні новини 

12 грудня Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на мобільного оператора "Київстар". За однією з версій, за хакерською атакою можуть стояти спецслужби РФ. 

Пізніше президент компанії "Київстар" Олександр Комаров заявив, що "Київстар" планує відновлення деяких сервісів у другій половині дня.

Вас також можуть зацікавити новини: