фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час виступу перед аграріями з різних регіонів України, перебуваючи в   під час  перебування на Тернопільщині на фермерському господарстві «Гадз», яке спеціалізується на вирощуванні зернових, фруктів та ягід і є серед лідерів галузі за темпами нарощування плодових насаджень не лише в Тернопільській області, але й в Україні.

«Я тут, щоб підкреслити важливість вашої праці. Україна має стати економічно сильною державою, тоді ми вирішимо багато проблем, які накопичилися десятиріччями. І в цьому завданні роль АПК є дуже важливо. Для цього ми запроваджуємо справедливі інструменти чесної підтримки тих, хто працює на агроринку, просуває нашу продукцію за кордон та створює робочі місця», – сказав Гройсман.

Він наголосив, що всі програми підтримки, запроваджені цього року, направлені на зростання поголів’я, насичення ринку продукцією українського виробництва, створення потужного сектору переробки сировини.

Відео дня

«Цього року ми компенсуємо 25% вартості сільгосптехніки, маленьким фермерам – 40%. Ми надаємо пріоритет розвитку тваринництва – 2,5 тис. за теля віком до 13 місяців для домашніх господарств. Також держава компенсує 25-30% вартості будівництва тваринних комплексів. Ми хочемо допомогти вам,» – підкресли Гройсман.

Керівник уряду принагідно закликав аграріїв активніше брати участь у програмах, адже вони дозволяють суттєво здешевити виробничий процес і направити ресурс у розвиток, отримати нові можливості зростання.

«У першому кварталі економіка України зросла на 3,1%, відбулося 49-відсоткове зростання експорту агропродукції. Це означає, що на світових ринках чекають нашу продукцію. Важливо, щоб експортувати не лише зерно чи фрукти, ми також повинні створювати додану вартість», – додав Гройсмна.

Він також висловив переконання, що потужності агросектору України сьогодні достатньо розвинуті, аби збільшити обсяги агровиробництва вдвічі.

«Маємо гарні перспективи зростання врожаїв та економіки в цілому. Агрокомплекс зростає. У нас, наприклад, був план закладки 3 тис. га нових садів. І ці плани будуть більше 4,5 тис. га. Аграрії користуються програмами підтримки. Говорять, що все прозоро, через банки, без корупційних чи тіньових схем», – зауважив Прем’єр-міністр.

У рамках робочого візиту Гройсман також оглянув техніку, представлену на фермерському господарстві «Гадз».