Фото Юрій Дмитренко

Тернопільські активісти здійснили мрію місцевого юнака Сергія Ткачука, який пересувається на візку, побувати на найвищій точці України і винесли його на Говерлу.

Фото Юрій Дмитренко

Як передає кореспондент УНІАН, відео про результат сходження вони виклали у Фейсбуці, за два дні його переглянуло вже понад 15 тис. осіб.

Фото Юрій Дмитренко

Про мрію юнака під час спілкування з ним дізналася місцева спортсменка-активістка Ліля Проць, яка згуртувала однодумців для реалізації цього задуму, який активісти назвали «Мрія на всіх». Участь в проекті взяли музиканти, журналісти, відомі у Тернополі сподвижники активного здорового способу життя.

Відео дня
Фото Юрій Дмитренко

«Частина нашої команди, вийшовши на Говерлу, не змогла стримати сліз. Нагадаю, хлопчик мріяв побувати на Говерлі, про це розказав Лілії Проць, а вона підключила решту людей. У звичайному житті хлопчик пересувається на інвалідному візку, тож на гору його несли на спинах, у спеціально обладнаному кріслі, разом з Сергієм вага становила 50 кг. До втілення мрії долучились тернополяни, благодійники, маса чудових людей», – ділиться враженнями учасниця проекту Зоряна Биндас, яка розмістила на своїй сторінці відео з Говерли.

Фото Юрій Дмитренко

Проць зауважила, що даним проектом хотіла продемонструвати, що довкола є чимало людей з інвалідністю, які теж заслуговують на миті щастя.

Фото Юрій Дмитренко

«З кожним роком кількість людей з інвалідністю зростає. Але ми їх не бачимо. Вони живуть на поверхах і в їхніх будинках не має пандусів. Вони не можуть пересуватися у транспорті. Вони не можуть заїхати у різні заклади. Ми їх не бачимо і не знаємо!!! А держава у відповідь не спішить всюди робити пандуси. Закуповувати відповідний транспорт. Заклади не спішать бути доступними для таких людей. Таке собі замкнуте коло!!! І цим проектом ми хотіли показати, що є такі люди. Вони поруч з нами. І нічого не має неможливого для них і для нас. Ми перші з тернополян, хто це зробив. І напевно десяті в Україні. І я точно знаю, що ми з командою зберемось знову, якщо хтось з цих людей захоче побувати на Говерлі. І вірю і знаю, що небайдужі нам допоможуть здійснити чиюсь мрію», – висловила переконання після втілення задуму Проць.