Звернення до Порошенка прийнято сьогодні на виїзному засіданні сесії облради / svaboda.org

Тернопільська обласна рада закликала Президента України Петра Порошенка присвоїти звання Героя України першому заступнику голови ОУН-Б Ярославу Стецьку.

Як повідомили УНІАН в прес-службі обласної ради, про це йдеться у зверненні до Порошенка, прийнятому сьогодні депутати на виїзному засідання сесії облради, що проходить в Чорткові. 

Читайте такожТернопільська облрада закликала Порошенка повернути Бандері звання Героя України

Відео дня

«Як зазначав відомий письменник і громадський діяч Сергій Плачинда, «узагальнюючий геній Ярослава Стецька і все його життя було підпорядковано одній ідеї – ідеї побудови Української Соборної Самостійної Незалежної Держави. Однією з найбільших заслуг Ярослава Стецька перед українським народом, українською  історією є його проект націоналістичної, державницької  і політичної доктрини побудови Української Держави», – зазначається в зверненні.

У ньому депутати також вказують, що Стецько здобув широке визнання міжнародною спільнотою та її повагу як багаторічний очільник Антибільшовицького блоку народів, який очолював з 1946 по 1986 рік.

«Переконані, що постать Ярослава Семеновича Стецька цілком відповідає вимогам пунктів :1, 6, 7, 11 Статуту звання Героя України», – сказано наприкінці звернення.