Інфографіка прес-служби ТОДА

На Тернопільщині у 80-ти амбулаторіях проведуть капітальний ремонт.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, про це повідомили під час селекторної наради з регіонами під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка, на якій йшлося зокрема про темпи впровадження телемедицини та будівництво нових амбулаторій.

«Тернопільщина активно включилася у цей процес, уже зареєстровано початок будівельних робіт у 14 амбулаторіях. Загалом в нашій області їх має бути 19. Ще у 80-ти амбулаторіях загальної практики-сімейної медицини проведуть реконструкцію та капітальний ремонт. На це, а також на придбання 134-ох автомобілів для сімейних лікарів і медичного обладнання, Тернопільщина отримала 222 млн грн з державного бюджету», – повідомив голова ТОДА Степан Барна.

Відео дня

За його даними, первинна медико-санітарна допомога в Тернопільській області надається 24 центрами первинної медико-санітарної допомоги, 215 амбулаторіями загальної практики-сімейної медицини та 734 фельдшерсько-акушерськими та фельдшерськими пунктами.

«Кінцева мета реформи сільської медицини – зниження смертності за трьома найпоширенішими нозологіями: серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма та цукровий діабет. Саме тому сільська медицина покликана надавати вчасну профілактику та діагностику. А завдання сімейного лікаря надавати фахову консультацію, що означатиме абсолютно нову якість первинної медицини на селі. Це також підтверджує основна теза відновлення сільської медицини «допомога поруч», – зазначив голова облдержадміністрації.

Також він поінформував, що за 4 роки для медичних установ області придбали медичне обладнання на суму 69 млн грн. А на проект «Доступні ліки» у 2017-2018-ому область отримала понад 46 млн грн.