На Тернопільщині в поліцію звернулися двоє жінок, до яких застосували силу під час релігійного конфлікту  / cerkva.te.ua

 На Тернопільщині в поліцію звернулися двоє жінок, до яких застосували силу під час релігійного конфлікту.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, 3 березня до чергової частини Збаразького відділення поліції надійшло повідомлення від медика Тернопільської університетської лікарні про те, що для надання допомоги із діагнозом забій м’яких тканин кута нижньої щелепи звернулася 44-річна жителька села Гніздичне. Зі слів жінки, тілесні ушкодження цього дня їй наніс тернополянин під час словесного конфлікту поблизу храму у селі Гніздичне.

Відомості за даним фактом було внесено до ЄРДР і кваліфіковано ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження).

Відео дня

Того ж дня до поліцейських надійшла заява ще від однієї жительки Гніздичного. 44-річна жінка скаржилася, що священик ПЦУ завдав їй фізичного болю. Кримінальне провадження розпочато за ч. 1 ст. 126 ККУ (побої і мордування).

Правоохоронці зауважують, що конфлікт між жителями села Гніздичне Збаразького району вже тривалий час існує через неузгодженість часу почергової відправи богослужінь у місцевому храмі, де більшість селян висловилися за перехід до Православної церкви України.