Фото прес-служби ТОДА

На Тернопільщині у Великій Березовиці Тернопільського району розпочали будівництво нової школи.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, навчальний заклад буде розрахований на 600 учнів.

Фото прес-служби ТОДА

Звести його планують за три роки. Кошти спрямують із Державного фонду регіонального розвитку на умовах співфінансування з місцевого бюджету.

Відео дня

«Будівництво школи – це об’єднання зусиль багатьох людей, органів місцевого самоврядування та державної влади. Цього року на даний об’єкт спрямуємо щонайменше 7 млн грн», – повідомив під час урочистостей голова ТОДА Степан Барна.

Фото прес-служби ТОДА

Він додав, що за останні 4 роки в області вдалося відкрити дві нові школи: у селі Соколів Теребовлянського району та Горигляди Монастириського району. Триває також будівництво школи у селі Шупарка Борщівського району.

Фото прес-служби ТОДА

«Надалі наше завдання не тільки через комп’ютерне переоснащення, заміну вікон, відкриття класів Нової української школи, а й через змістовне наповнення та якісні знання говорити про перспективу освіти. Що нам вдається зробити. Адже, за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, Тернопільщина останні три роки – серед лідерів в Україні. І сьогодні у Великій Березовиці ми також заклали камінь у справу, кінцева мета якої – нова сучасна школа для 600 учнів», – сказав Барна.

Фото прес-служби ТОДА