фото прес-служби ТОДА

У Тернополі офіційно відкрили приміщення обласного архіву, яке будували з 1991 року.

Як передає кореспондент УНІАН, участь у відкритті взяли Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, голова ТОДА Степан Барна, представники духовенства та громадськості.

фото прес-служби ТОДА

«Завдяки державній політиці, спрямованій на зменшення довгобудів, на добудову архіву протягом останніх трьох років з державного фонду регіонального розвитку спрямували 11 млн грн та майже 10 млн грн – з обласного бюджету. Потреба у новому приміщенні була нагальна, позаяк архівні матеріали зберігалися без відповідних на це умов у катедральному соборі. І сьогодні – це наше спільне свято. Свято тих, хто вболіває за історію, хто розуміє ціну, котру має архів. І тепер майже 700 тис. справ, 4 тисячі фондів будуть зберігатися у сучасному та пристосованому для цього приміщенні», – сказав під час виступу Барна.

Відео дня
фото прес-служби ТОДА

Негода, який був мером Тернополя  у період з 1990 до 1998 року, привітав колектив із покращ щеням умов для роботи.

«Дуже багато було керівників на рівні обласної адміністрації з часу початку будівництва. Але лише в цій команді, яка працює сьогодні, з таким лідером як Степан Барна нам вдалося цю справу вирішити. Я дякую обласній державній адміністрації, депутатам обласної ради, які прийняли найвирішальніші рішення для завершення цього будівництва», – сказав під час виступу Негода.

Після кінцевого переїзду обласного архіву, їхні попередні приміщення колишнього монастиря перейдуть в користування Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ.