Фото Олег Синовець

Суд відмовив начальнику Тернопільського міського управління транспорту Ігорю Мединському у його позові до місцевого активіста Олега Синовця, який був одним з ініціаторів Транспортного майдану у Тернополі наприкінці минулого року.

Читайте такожВеликий переполох у маленькому Тернополі

Як передає кореспондент УНІАН, про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив сам Синовець, оприлюднивши відео, в якому суддя Чортківського районного суду зачитує відповідну ухвалу.

Відео дня

«Ну ось і все, завершилася кількамісячна судова тяганина. Нагадаю, що очільник управління транспорту, комунікацій та зв’язку 16.11.2018 подав на мене позов до суду про захист честі, гідності та ділової репутації через один мій пост у Фейсбуці, в якому я справді допустив помилку у цифрах. Але того ж самого дня я цю помилку не лише виявив, але й спростував її у наступному своєму пості.

Влада не знайшла більше причин на мене натиснути, як подати ось такий безглуздий позов до суду за оприлюднення помилкових даних, які мною були спростовані того ж дня.

Фото Олег Синовець

Думаю, що Мединський І.Г. не витрачав би власні кошти та час на суд, але був змушений це зробити, адже поступила вказівка зверху, тобто від міського голови», – висловив переконання Синовець.

Підтримати його на суді прийшли й інші тернопільські активісти.

«Сьогодні я мала можливість відновити у пам'яті перебіг тих подій завдяки позову І. Мединського, який вирішив, що Олег Синовець образив його честь, гідність та наніс шкоду його діловій репутації. На мою думку, посадовець, який вдається до маніпуляцій у розрахунках вартості проїзду у громадському транспорті, не може вважатись чесним. Посадовець, який жодного(!) разу не наважився вийти до людей, коли ті збирались на віче чи перекривали дороги, не може говорити про гідність. Посадовець, управління якого призвело до транспортного колапсу в місті, вже точно може не переживати за свою ділову репутацію», – написала після засідання суду активіста Людмила Мила.

Фото Олег Синовець

Суд відбувався в Чорткові за місцем прописки відповідача.

Як повідомляв УНІАН, виконком підняв тарифи  у громадському транспорті Тернополя на своєму засіданні 30 жовтня 2018 року, врезультаті чого вони подекуди зросли удвічі.

У неділю 4 листопада люди зібралися на акцію протесту на Театральному майдані. Акція вилилася в перекриття 5-ти доріг, рух транспорту в центрі міста було заблоковано на дві години. Наступного ранку люди зібралися під мерією і поставили очільникам міста ультиматум: або міське керівництво в лічені години скасовує своє тарифне рішення, або ж тернополяни йдуть знову перекривати дороги. Надал під час пікету скасував рішення виконкому.

Після цього впродовж кількох днів у місті тривав транспортний колапс, оскільки власники маршрутів на знак протесту щодо відміни нових тарифів не випускали автобуси на маршрути.

Згодом прийняті 30 жовтня тарифи були переглянуті.