Подібну структуру впровадили багато великих європейських авіакомпаній / фото УНІАН

МАУ змінила структуру тарифів економічного класу на внутрішніх і міжнародних рейсах.

Авіакомпанія почала використовувати три нових підтарифи: Economy Light, Economy Standard і Economy Premium. Їх правила відрізняються в залежності від того, чи є рейс середньомагістральним або далекомагістральним, передає avianews.com.

Economy Light на внутрішніх рейсах і середньомагістральних міжнародних рейсах об'єднав особливості безбагажних тарифів «low cost», «ручна поклажа». Квитки, куплені з цього підкласу, дозволяють перевозити лише одне місце ручної поклажі вагою до 7 кг, не підлягають обміну або поверненню. Раніше тариф «тільки ручна поклажа» дозволяв змінювати дату вильоту після оплати штрафу.

Відео дня

Economy Standard на рейсах середньої дальності включає перевезення двох місць ручної поклажі вагою до 7 кг і 5 кг відповідно, однієї валізи в багаж вагою до 23 кг, можливість повернення або обміну квитка зі штрафом.

Читайте такожМАУ почне літати з Києва до Ніцци

Economy Premium на внутрішніх і міжнародних середньомагістральних маршрутах передбачає можливість обміну або повернення квитка без штрафів, провезення двох місць ручної поклажі, як в тарифі Economy Standard, двох валіз вагою до 23 кг кожна як багаж, харчування, безкоштовний вибір місця, безкоштовний друк посадкового талона в аеропорту і реєстрацію на окремій стійці, а також пріоритетну посадку в літак.

На далекомагістральних міжнародних рейсах усі тарифи економ-класу включають харчування й перевезення багажу. Основні відмінності полягають в умовах обміну, повернення і норми провозу багажу. Тариф Economy Premium також передбачає розміщення в окремому салоні.

Нова лінійка тарифів економічного класу МАУ для внутрішніх і міжнародних середньомагістральних рейсів схожа на структуру тарифів авіакомпаній Lufthansa Group для європейських маршрутів, введену в 2015 році. Пізніше подібну структуру впровадили багато великих європейських авіакомпаній, включаючи Air France, KLM, Alitalia, British Airways, LOT, Aegean Airlines.

Раніше УНІАН повідомляв, що МАУ вводить плату за зміну місця в салоні літака під час онлайн-реєстрації на всіх своїх рейсах з 26 березня.