Поїзд «Чотирьох столиць» перевіз понад 25 тис. пасажирів / фото УНІАН

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» перевезла в міжнародному потязі «Чотири столиці» № 31/32 Київ - Рига, який курсує через Мінськ і Вільнюс, у період з кінця вересня минулого року до початку вересня поточного року 25,4 тис. пасажирів, у середньому пасажири викуповували 57% місць.

Читайте такожМаршрут поїзда «Шостка - Київ-Волинський» продовжили заради фестивалю дерунів

Як повідомила прес-служба компанії, популярність цього поїзда серед пасажирів зростає, зокрема в серпні було заповнено більш як 85% місць.

Відео дня

"З травня 2019 року кількість пасажирів поїзда «Чотири столиці» № 31/32 Київ - Рига зростає. Наприклад, якщо в травні 2019 року поїзд курсував складом 8 вагонів з населенностью 64%, то в серпні цього року до складу поїзда було включено 10 вагонів, а населеність становила більш як 85%", - сказано в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що після запуску поїзда в "Укрзалізниці" проаналізували попит на перевезення за цим напрямком і за результатами досліджень включили до складу поїзда три плацкартні вагони, на які припадає 95-100% реалізованих квитків.

В "Укрзалізниці" наголошують, що крім цінового фактора поїзд «Чотири столиці» має низку інших переваг: час проходження і прибуття до Вільнюса і Риги; до складу поїзда включено модернізовані пасажирські вагони; прикордонно-митні процедури здійснюються на станції Київ-Пасажирський, що значно покращує комфорт пасажирів.

Як повідомляв УНІАН, поїзд «Чотирьох столиць» почав курсувати з 28 вересня 2018 року.

Перевезення пасажирів залізничним транспортом України до країн Європейського Союзу в 2018 році збільшилися порівняно з 2017 роком в 1,8 разу - до 676 тис. пасажирів з 369 тис.