Територія Куяльницького лиману стане національним природним парком / фото УНІАН

Територія Куяльницького лиману (Одеська обл.) стане національним природним парком.

Про це повідомила прес-служба Одеської обласної державної адміністрації з посиланням на директора департаменту екології та природних ресурсів ОДА Алана Джиоєва.

Як наголошується, в Одеській області створять національний природний парк «Куяльницький», який розташується на території Лиманського, Біляївського, Іванівського районів області та Одеси.

Відео дня

Читайте такожДо Одеси цього року зайде 11 круїзних лайнерів

Як зазначається, зараз забезпечено узгодження створення заказника з відповідними райдержадміністраціями та міськими радами, а також з державними підприємствами «Одеське лісове господарство» та «Ширяївське лісове господарство», з компаніями «Одесаобленерго» і «Укренерго».

«У 2020 році департамент екології та природних ресурсів сформує проект створення національного природного парку «Куяльницький». Після цього ми передамо його в Міністерство енергетики і захисту навколишнього середовища. Ця ініціатива дасть змогу захистити і зберегти унікальний курорт ... », - зазначив Джиоєв.

Як повідомляв УНІАН, у березні 2019 року тодішній президент України Петро Порошенко під час візиту до Одеси, в ході засідання Ради регіонального розвитку, підписав закон про визнання Куяльника курортом державного значення.

Довідка УНІАН. Природні мінеральні води і сіль Куяльницького лиману (Одеська область) застосовуються при лікуванні широкого спектру захворювань у дорослих і дітей. Зокрема, йдеться про захворювання опорно-рухового апарату, нервової системи, органів травлення та інших. Цей лиман - унікальне родовище мулових грязей і ропи. Його цілющі властивості фахівці порівнюють з Мертвим морем.

Згідно з постановою Кабінету міністрів від 11 грудня 1996 року «Про затвердження переліку водних об'єктів, що відносяться до категорії лікувальних», Куяльницький лиман і Куяльницьке родовище мінеральних вод віднесено до категорії лікувальних.

Нагадаємо, раніше УНІАН у своїй публікації розповідав, що знаменитий колись процвітаючий одеський курорт «Куяльник» в даний час знаходиться в занепаді через крадіжки і злочинних дій попереднього керівництва, яке за час перебування на посаді замислювалося виключно про власні інтереси, а не про розвиток санаторію.