REUTERS

Станом на сьогодні директив щодо припинення повітряного сполучення з Італією ані від міжнародних, ані від національних компетентних органів не надходило. У цьому зв’язку всі рейси МАУ до італійських міст – Риму, Мілану, Венеції – виконуються за розкладом.

Читайте такожМЗС радить українцям утриматися від поїздок до Італії через спалах коронавірусу

Про це повідомили у МАУ. 

Відео дня

"Для авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України» безпека пасажирів та екіпажів завжди була і залишається пріоритетом №1. В рамках боротьби з поширенням COVID-19, на рейсах до/з Італії перевізник вживає всіх необхідних запобіжних заходів згідно рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я і Міністерства охорони здоров’я України", - наголосили в авіакомпанії.

У Міжнародних аеропортах Мілану і Венеції всі пасажири проходять обов’язкову перевірку місцевими медичними службами, в тому числі – температурний скринінг.

В авіакомпанії також заявили, що розуміють занепокоєння деяких пасажирів, що запланували подорож до/з Італії в березні-квітні. Саме тому МАУ пропонує можливість безкоштовно (за наявності місць в оригінальному класі бронювання) змінити дату вильоту в межах терміну придатності квитка на такі напрямки:

  • з України до Італії, Німеччини і Швейцарії;
  • з Італії до Індії, Туреччини і Єгипту;
  • з Італії, Австрії, Іспанії, Франції, Німеччини і Швейцарії до Ізраїлю;
  • для транзитних рейсів через Україну до Італії.

Всі додаткові послуги автоматично переносяться на наступний рейс. Повернення квитків здійснюється згідно правил тарифу, що застосовується, повідомили в МАУ. 

«Наразі ми отримуємо одиничні запити на зміну дати вильоту, масових відмов пасажирів від польотів до міст Італії не спостерігається, завантаження рейсів залишається високим, – зазначила директор по комунікаціям МАУ Євгенія Сацька. – Багато авіакомпаній скорочують або й зовсім скасовують рейси до Італії. Ми ж в МАУ розуміємо, наскільки важливо підтримувати повітряне сполучення між країнами та економіками в ситуації, що склалася. Зі свого боку, аби впевнитися у безпеці подорожей наших пасажирів та екіпажів, ми вживаємо всіх можливих заходів і слідуємо заклику, оприлюдненому у прес-релізі IATA, – не панікувати, а послідовно і професійно робити свою роботу».

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.