Австрійський курорт Ішгль занадто довго тягнув із закриттям через коронавірус / Фото facebook.com/ischgl.paznaun/

Близько 2500 людей попередньо підписалися, щоб приєднатися до колективного позову проти австрійського гірськолижного курорту Ішгль, після зараження коронавірусом після відпочинку там.

Читайте такожУ Києві з-під обсервації втекли більш ніж півсотні громадян, які повернулися з-за кордону

Як повідомляє Independent, Ішгль в тірольському регіоні вже перебуває під слідством після того, як сотні випадків зараження коронавірусом були простежені до самого курорту.

Відео дня

Австрійська асоціація захисту прав споживачів (VSV) звинуватила владу Ішгля в тому, що вони занадто пізно зробили кроки щодо припинення спалаху хвороби.

VSV запросила постраждалих відпочиваючих зареєструватися на своєму веб-сайті. Всього за п'ять днів зареєструвалися 2500 відвідувачів, 80 відсотків з яких німці, повідомляє CNN.

На веб-сайті йдеться, що ті, хто відвідав гірськолижні курорти Ішгль, Пазнаунталь, Санкт-Антон, Зельден і Циллерталь 5 березня або пізніше і незабаром після цього у них був діагностований COVID-19, "можуть мати право вимагати відшкодування збитків від тірольської влади", за умови, що асоціація може надати докази недбалості.

Читайте такожУ Всесвітній туристичній організації підрахували, як сильно коронавірус обрушити індустрію подорожей

"Глобальна пандемія коронавіруса кваліфікується як форс-мажор, і ніхто не може нести відповідальність за будь-який збиток... Однак збереження гірськолижних курортів відкритими, навіть якщо влада знала або повинна була знати про загрозу масового зараження, безумовно, є підставою для розгляду позовів про відшкодування шкоди", - відзначають в VSV.

Також зазначається, що кримінальна поліція Тіроля проводить розслідування за підозрою в "недбалому поводженні з людьми через інфекційні захворювання", частина якого стосується підозри в тому, що компанія громадського харчування приховала позитивний тест працівника на коронавірус в лютому 2020 року.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

Читайте також: