Австрія \ REUTERS

Австрія має намір послабити деякі заходи прикордонного контролю зі Швейцарією протягом декількох днів і повністю відкрити кордон з сусідньою країною до червня.

Читайте такожЧехія стала першою країною в ЄС, яка скасувала карантин і відкрила кордони

Про це заявив австрійський канцлер Себастьян Курц швейцарському мовцеві SRF, передає Reuters. "Ми підтримуємо добрі відносини зі швейцарським урядом. Як Швейцарія так і Австрія є невеликими експортоорієнтованими країнами, які добре пов'язані на міжнародному рівні. Наша мета полягає в тому, щоб у найближчі дні ми змогли досягти угоди щодо значного пом'якшення і щоб прикордонний контроль міг бути повністю припинений в червні", - сказав Курц.

Відео дня

Крім того, канцлер Австрії каже, що його уряд на даному етапі успішно веде переговори про ослаблення прикордонного контролю з Німеччиною.

Швейцарія і Австрія входять в число європейських країн, які кілька тижнів тому ввели прикордонний контроль, щоб стримати поширення коронавірусу.

В останні тижні дві країни почали відкривати деякі закриті пункти пропуску на кордоні і послаблювати міграційні обмеження по мірі зменшення кількості нових випадків інфікування Covid-19 і смертей.

На сьогоднішній день у Швейцарії зареєстровано близько 30 тис. 400 заражених коронавірусом і 1 тис. 561 смерть.В Австрії ці показники нижчі: 16 тис. і 600 випадків відповідно.

Як повідомляв УНІАН, у світі вже майже 1,5 млн осіб одужали від COVID-19. Лідером за кількістю смертей та підтверджених випадків залишаються США – 82 тис. 356 та 1 млн 369 тис. 376 відповідно. У п'ятірку найбільш постраждалих від інфекції країн також входять Росія (232 тис. 243), Іспанія (228 тис. 030 підтверджених випадків), Велика Британія (227 тис. 741) та Італія (221 тис. 216).

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.