Канарські острови не справляються з потоками туристів / фото ua.depositphotos.com

Жителі Канарських островів б'ють на сполох, що популярне сонячне місце відпочинку "руйнується в соціальному та екологічному плані" через величезну кількість туристів.

Місцеві жителі скаржаться, що вони змушені "жити у своїх машинах або навіть у печерах" через різке зростання цін на житло. Тепер вони готуються до протестів, щоб якось вплинути на ситуацію. Перші акції заплановані на 20 квітня 2024 року, пише Sky News.

Зазначається, що нещодавній звіт екологічної групи "Екологи в дії" попередив про "нестійкий туризм" на Канарських островах. Незважаючи на те, що рік за роком встановлюються нові туристичні рекорди, які приносять галузі мільйони євро, майже 34% місцевого населення, а це близько 800 тисяч осіб, перебувають під загрозою бідності або соціальної ізоляції, йдеться в доповіді.

Відео дня

"Наступної суботи, 20 квітня, ми вийдемо на вулиці, щоб ще раз вимагати здорового глузду: взяти під контроль ситуацію, яка душить нас і виганяє з нашої власної території", – заявили організатори акції.

Також надходили повідомлення про те, що місцеві жителі вивішують фальшиві попереджувальні знаки "Закрито через переповненість", намагаючись відлякати туристів.

"Ми нічого не маємо проти індивідуальних туристів, але індустрія зростає і зростає, споживаючи так багато ресурсів, що острів не може впоратися з цим. Це криза, нам потрібно терміново щось міняти, люди живуть у своїх машинах і навіть у печерах, а місцеві жителі не можуть їсти, пити і жити добре", – заявив один з організаторів протестів Іван Чердена Моліна в коментарі місцевому новинному виданню The Olive Press.

Президент Канарських островів Фернандо Клавіхо зі свого боку закликав активістів "використовувати здоровий глузд".

"Чого ми не можемо зробити, так це атакувати наше головне джерело зайнятості та багатства, тому що це було б безвідповідально", – заявив він місцевим ЗМІ.

Як повідомляв УНІАН, раніше на одному з найпопулярніших іспанських Канарських островів Тенеріфе почали запроваджувати обмеження на споживання води – все через посуху.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.